L’espionatge familiar de ‘The Americans’ s’enfronta als seus secrets

La quarta temporada del drama s’estrena avui als EUA i divendres a Espanya

Els principis ideològics dels Jennings tornen a penjar d’un fil. Després d’una tercera temporada en què tota la seva estabilitat saltava pels aires, el matrimoni d’espies russos que protagonitza  The Americans aterra amb nous episodis que recolliran les conseqüències de revelar alguns secrets a qui no toca. La quarta temporada de la ficció s’estrena avui al canal nord-americà FX. A Espanya arribarà divendres a la matinada a Fox Life en versió original subtitulada i, a partir del 29 de març, en versió doblada.

La sèrie d’espionatge, ambientada durant la Guerra Freda als anys 80, reprendrà els nous capítols just després del final de la tercera temporada, que acabava amb un clifthanger contundent: després de descobrir la veritable professió dels seus pares, la Paige ( Holly Taylor) no suporta la pressió i acaba confessant el secret al reverend Tim ( Kelly Aucoin). El matrimoni protagonista, format pel Philip ( Matthew Rhys) i l’Elisabeth Jennings ( Keri Russell), retorna a la petita pantalla amb el repte d’enfrontar-se als efectes d’aquesta confessió. La parella seguirà sent el pal de paller de la nova entrega, que tindrà 13 episodis i inclourà trames sobre l’aparició d’armes biològiques i l’amenaça que suposen per als espies.

Si bé els problemes per separar la professió de la seva família afectaran tant el Philip com l’Elisabeth, cadascun d’ells ho viurà a la seva manera. Ell es veurà ofegat pels dubtes sobre la seva feina i la possibilitat de canviar-la en una espiral de malsons sobre assassinats del passat i sentiments de culpa, alhora que centrarà tots els seus esforços a mantenir tota la seva família fora de perill. Ella, en canvi, s’aferrarà al sentiment nacional i a la lleialtat cap a l’URSS per tirar endavant i fer front a una missió carregada de dificultats.

Una altra de les amenaces que posarà en risc el matrimoni estarà provocada per la secretària de l’FBI Martha Hanson ( Alison Wright), amb la qual es va casar d’incògnit el Philip per convertir-la en una de les seves fonts d’informació. La secretària es veurà arrossegada cap a una complexa xarxa de mentides després de descobrir que el marit va orquestrar el suïcidi d’un dels seus companys de feina. Els seus comportaments estranys faran saltar l’alarma de l’agent Stan Beeman ( Noah Emmerich), que començarà a investigar-la. En paral·lel, aquest agent es convertirà en una presència cada vegada més recurrent a casa dels Jennings, sobretot després de trencar la seva relació amb la Nina ( Annet Mahendru).

Com en les temporades anteriors, The Americans combinarà les trames fictícies amb esdeveniments reals. La desaparició de l’Estàtua de la Llibertat per obra del mag David Copperfield el 1983 i les polítiques de defensa de Ronald Reagan són alguns dels fets que apareixeran en els nous episodis. Els girs narratius i les intrigues vinculades als últims anys de la Guerra Freda seguiran presents en aquesta quarta entrega, que també mantindrà la dualitat d’uns protagonistes que, rere la faceta de la família nord-americana perfecta, amaguen mentides, enganys i secrets. En aquests nous capítols, doncs, no faltaran els dilemes sobre els compromisos personals amb certs valors i l’impacte que poden tenir en les seves vides, com tampoc els efectes de posar contra les cordes els límits de la veritat.

Creada per Joseph Weisberg, The Americans va ser escollida l’any passat com una de les deu millors ficcions televisives per l’American Film Institute.