Publicitat
Publicitat

#AIXÍSÍ #AIXÍNO

L’estrella i l’estrellada del 2014

aixísí En un any es despleguen centenars de catifes vermelles al món i es veuen milers de looks, alguns de meravellosos però cap de tan espectacular, inesperat i ben filat com el que duia l’actriu Lily Collins (01) el 18 d’octubre al Festival de Cinema de Roma. La filla del cantant Phil Collins va presentar la seva nova pel·lícula, Love, Rosie (traduïda al castellà amb el títol de Donde termina el arco iris ), amb aquest esplèndid vestit d’Elie Saab per a la primavera del 2014, fet amb una gasa fina i vaporosa que al tors s’arreplega ordenadament, de manera estructurada per fer l’efecte cotilla, i a la faldilla es deixa anar lliure perquè la brisa la faci volar.

El degradat reforça la dualitat del patró: de l’escot arquitectònic en sorgeixen uns plecs verticals i diagonals tan foscos com la nit; tant, que de lluny sembla una cotilla negra i llisa. Però en arribar a la cintura, aquesta opressió es comença a diluir i a mesura que la tela avança cap als peus es va aclarint fins a arribar al lavanda pàl·lid, i es va fent permissiva amb el cos de l’actriu, donant-li la llibertat que li nega al tors. És un poema tèxtil, una peça que només pot imaginar un geni com Elie Saab, autodidacta que va començar a dissenyar per a les seves germanes i les senyores del seu barri libanès quan tenia 9 anys. L’únic lloc de tot l’estat espanyol on es pot comprar la línia ready-to-wear de Saab és la botiga de núvies i cerimònia Rosa Hojas (carrer Tenor Viñas, 8, Barcelona), però cal haver estalviat.

El protagonista del look és el vestit, no Collins, però en lloc d’iniciar una absurda batalla cara-vestit arriben al punt òptim d’entesa. Es necessiten per ser el millor look de l’any. Aquest vestit amb una actitud funesta i un maquillatge avorrit no lluiria tant -imagineu-vos Victoria Beckham dins aquest vestit… semblaria la bruixa del tren-. Per això, per l’actitud jovial de la riallera Collins i pel seu maquillatge vamp, amb els ulls molt nets i pintallavis morat, i els cabells pentinats amb un bob ondulat que la transporten als anys daurats de Hollywood, és el millor look del 2014.

aixíno Ser model no vol dir que qualsevol drap et quedi bé, però es veu que la model més famosa del moment, Cara Delevingne (02), encara no ho sap perquè l’1 d’octubre va assistir a la presentació a París del llibre CR Fashion Book amb el pitjor look de totes les catifes vermelles de l’any: aquesta granota de Balmain, horrorosa i que no li escau. Es va voler cenyir tant el cinturó que el culotte i els pantalons li feien panxa. Uns pantalons, per cert, que eren un despropòsit: de ratlles gruixudes, amb franges transparents i de campana. Ho tenien tot… per semblar un forçut de circ, i més amb aquests tirants amples que serveixen justet per tapar els pits. Un estilisme deplorable i sense estil que és una patinada de Balmain per haver-lo fet, de Delevingne per haver-lo triat i una llàstima per als que hem hagut de veure’l.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT