MITJANS PÚBLICS
Mèdia 08/05/2012

L’exdirector de RTVV considera que els regals que li feia El Bigotes eren “normals entre amics”

Pedro García Gimeno diu que no tenien "res a veure" amb les adjudicacions que RTVV va fer a Teconsa amb motiu de la visita del Papa a València el 2006

Ara
2 min
L'exdirector de Canal 9, Pedro García, a la sortida de l'Audiència Nacional

BarcelonaL'exdirector general de la Radiotelevisió Valenciana (RTVV), Pedro García Gimeno, ha assegurat aquest dimarts que els regals que va rebre del presumpte responsable de la trama de corrupció Gürtel a València, Álvaro Pérez, "El Bigotes", eren "normals entre amics" i no van tenir "res a veure" amb les adjudicacions que l'ens públic va realitzar per cobrir la visita que el Papa va fer a València el 2006, segons han informat fonts jurídiques.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

García Gimeno, que aquest dimarts ha declarat a l'Audiència Nacional com a imputat durant gairebé tres hores, ha descarregat en els tècnics de la mesa de contractació de l'ens públic valencià la decisió de triar l'empresa Teconsa per adjudicar les tasques de muntatge dels equips d'àudio i vídeo que es van utilitzar durant la V Trobada Mundial de les Famílies, que va tenir lloc entre el 7 i el 9 de juliol del 2006. "Jo només signava", ha assegurat.

Durant l'interrogatori, la fiscal Anticorrupció li ha preguntat pels vestits de la botiga Milano de Madrid que va rebre d'Álvaro Pérez i de les empreses Easy Concept i Orange Market. "Conec l'Àlvaro de tota la vida, som amics i no tenim cap tipus de relació comercial", ha comentat a la sortida de l'Audiència Nacional. Davant del jutge, ha assegurat que El Bigotes li aconseguia la roba més barata a Milano perquè "coneixia els propietaris i li feien un bon preu", encara que ell sempre li "pagava en efectiu" els vestits que li facilitava.

La televisió pública valenciana va adjudicar a l'empresa Teconsa –amb motiu de la V Trobada Mundial de les Famílies– un total de 7.493.600 euros. L'encàrrec va ser subcontractat després a les "empreses pantalla" Apogee, Impacto Producciones, Sirius Show Equipement, Wild Electronic Design, Castaño Corporate i Free Consulting, que haurien girat factures presumptament falses per valor de 1.242.690 euros.

Canal 9 acumula un deute de més de 1.200 milions d'euros i el gener passat va plantejar un ERO que podria reduir la plantilla a un terç i afectar més de 1.000 treballadors.

stats