INTERNET
Mèdia 10/01/2012

Qualsevol domini web serà possible a internet a partir de dijous

A partir de dijous, qualsevol paraula podrà convertir-se en un domini web. L'ICANN –l'agència responsable– permetrà que qualsevol persona pugui registrar un domini del més alt nivell (.com, .org...) i que les empreses personalitzin amb el nom de la seva marca els seus 'sites'. Es tracta d'un canvi històric a la xarxa

Natalia Araguás
1 min

BarcelonaA partir del proper dijous, l'agència responsable dels dominis a internet, ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), permetrà que qualsevol empresa o persona pugui registrar dominis del més alt nivell (.com, .org, .edu, etc). La presentació de candidatura costarà 185.000 dòlars, uns 144.000 euros. Qui vulgui fer-ho haurà d'acreditar a més l'ús del nom que té intenció de registrar. ICANN trigarà uns vuit mesos a avaluar la petició i un any més perquè el domini estigui disponible a internet.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquest canvi suposa tota una revolució a la xarxa i una previsible eclosió de nous dominis. Pepsi, per exemple, podria estar interessada a comprar el seu domini de marca per llençar el site drink.pepsi. L'alcalde de Londres, Boris Johnson, ja ha anunciat que l'Ajuntament vol registrar-se, i altres ciutats com Nova York, París, Sydney, Roma o Berlín planegen seguir els seus passos.

Fins al moment, hi ha prop de 22 tipus de dominis de primer nivell com .com o .org, codis per països com .uk per al Regne Unit, i per a comunitats lingüístiques com el .cat. Algunes empreses creuen que ja n'hi ha prou i multinacionals com Coca-cola i Johnson&Johnson ja s'han queixat que amb la multiplicació de dominis augmenten els costos i els riscos de frau i suplantació.

El president de l'ICANN, Rod Beckstrom, ha declarat que ara és el moment d'obtenir l'assessorament d'experts i aconseguir que la seva gent de màrqueting es dediqui a aprofitar les noves oportunitats que s'obren.

stats