TELEVISIÓ INFANTIL
Mèdia 24/04/2011

L'informatiu per a la mainada es fa gran

El Sant Jordi del 2001 es va posar en marxa el canal infantil K3 i, amb ell, va néixer l' Info K , que ara s'emet al canal Super3. En parlem amb la presentadora i amb Joan Carreras, el primer director.

Auri Garcia Morera
2 min
Mireia Segú va canviar, fa un any i mig, els informatius de TV3 per l'informatiu infantil Info K . Assegura que, amb els nens, no es pot donar res per fet.

Barcelona.L'informatiu infantil de Televisió de Catalunya acaba de complir 10 anys, i divendres vinent ho celebrarà amb un programa especial en què hi participaran nens que han crescut amb l' Info K . Són alguns dels que hi van aparèixer els primers dies, quan tenien poc més de deu anys, i que ara ja han entrat en la vintena i consumeixen mitjans per a adults. "La idea de l' Info K és que serveixi per fer el primer pas en el món de les notícies, entre que ets nen i ets adult", explica Mireia Segú, la presentadora de l'informatiu. En el programa de divendres, es posarà de manifest aquesta voluntat, i també hi sortiran nens que van néixer el mateix dia que el programa, a més de Núria Solé, que en va ser la primera presentadora abans de presentar el Telenotícies.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Mireia Segú, que pertany a l'àrea d'informatius de TV3, explica que passar a treballar a l' Info K li va suposar un canvi molt gran. "Aquí hem d'explicar temes complicats a gent molt petita, i jo no hi estava acostumada", diu Segú. "Quan dones una informació consi- deres que els adults tenen un background , mentre que amb els nens no pots donar res per fet", explica la presentadora. Tot i això, Segú defensa que "no pots tractar-los de tontos" i que se'ls pot explicar tot, sempre que es contextualitzi molt el tema. Això provoca, entre altres coses, que no es faci seguiment de temes que estan contínuament oberts, com per exemple el cas Palau. "Dediquem un dia a parlar-ne, com un tema tancat, amb un principi i un final", resumeix Segú.

Inspirat en l'holandès i l'anglès

Joan Carreras, que va ser el primer director del programa, explica que l' Info K es va inspirar en el Jeugdjournaal holandès i en el Newsround de la BBC, que llavors ja tenia 30 anys d'història. "Vam entrevistar-nos amb ells, i després vam tenir-hi relació en moments com l'11-S, quan vam parlar amb diferents col·legues europeus de com tractaríem el tema", detalla Carreras. També hi ha altres models, com el francès, que és més semblant a una classe magistral d'un professor. Però Televisió de Catalunya va tenir clar que s'havia d'apostar pel model de "gent jove que explica les notícies amb naturalitat", fent servir les paraules del primer director de l' Info K .

Carreras destaca que "el més important era posicionar-lo perquè formés part de l'oferta de la nostra televisió pública". Un objectiu que, deu anys després, sembla complert. Preguntat pel futur, Carreras, actualment al portal 3cat24.cat, diu que no sap quina continuïtat tindrà el producte televisiu, però que "mentre hi hagi televisió pública, sembla que seguirà". I afegeix: "Si fins ara ha estat així, no té per què ser diferent".

stats