07/06/2012

LinkedIn: més professional, però no més segura

2 min

Si sou usuaris de LinkedIn, pareu de llegir i canvieu ara mateix la contrasenya. No, de debò, feu-ho. Per si de cas. Convé renovar sovint les claus d'accés, per incòmode que resulti recordar-les, però en aquesta ocasió pot ser urgent. Un hacker rus presumeix d'haver-se introduït als servidors de la citada xarxa social professional per robar informació dels usuaris. Per demostrar-ho, ha publicat el que, diu, són sis milions i mig de contrasenyes. Sense confirmar ni desmentir la intrusió, l'empresa diu que ho està investigant. Encara no és clar si les dades publicades són totes les robades o només una part, ja que LinkedIn té més de 150 milions de membres. Tampoc se sap si l'intrús només disposa de les contrasenyes o també dels noms d'usuari, que li permetrien fer tota mena de malifetes suplantant els veritables titulars. Els especialistes de F-Secure i de Cert-Fi creuen que és molt probable que sigui així.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Ahir, precisament el dia que internet adoptava definitivament el nou protocol IPv6 per poder seguir creixent, no va ser el millor dia per a LinkedIn. Abans de fer-se pública la suposada intrusió, uns investigadors israelians ja l'havien acusat de posar al descobert les dades dels usuaris de la seva aplicació per a iPhone. L'empresa ho va desmentir, però la reacció prèvia a la xarxa va demostrar que la seguretat és un tema molt sensible.

Els responsables dels grans serveis d'internet continuen jugant al gat i el ratolí amb els malfactors digitals, que no deixen de buscar els punts febles per aconseguir les nostres dades, i no ho fan per esport. Els incentius econòmics són considerables: ja circulen estudis de retorn de la inversió en desenvolupament de programari maliciós, tan detallats que resulten dignes de les millors escoles de negocis.

stats