Mèdia 24/05/2012

Llibertat amb fiança per als creadors d'una web que oferia premsa gratis

El jutge imposa fiances de 10.000 i 5.000 euros, respectivament, als creadors i propietaris de la web Youkioske, David González i Raúl Luque

Ara
1 min

BarcelonaEl jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha deixat en llibertat amb la imposició de fiances de 10.000 i 5.000 euros, respectivament, els creadors i propietaris de la web Youkioske, David González i Raúl Luque. La pàgina oferia la descàrrega de diaris i revistes de forma gratuïta. Els seus responsables estan imputats per la comissió de delictes de pertinença a organització criminal i defraudació de la propietat intel·lectual.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El magistrat també ha fixat per a aquests dos detinguts, que s'han negat a prestar declaració, compareixences quinzenals als jutjats més propers al seu domicili i la retirada del seu passaport, per tal d'evitar que abandonin el territori espanyol.

Ruz ha deixat en llibertat sense fiança el tercer dels arrestats, Óscar González, germà de David, contra el qual ha imposat mesures cautelars menys severes, que només contemplen la retirada del passaport. Tots tres van ser detinguts a Madrid i han estat als calabossos de la policia a l'espera de la seva declaració davant del magistrat.

La investigació que va conduir a les detencions va partir de la Brigada d'Investigació Tecnològica de la Policia a partir d'una denúncia interposada per una editorial i l'Associació d'Editors de Diaris Espanyols (AEDE), que avui ha aplaudit l'actuació. “Són fórmules que conculquen la llei de propietat intel·lectual vigent, segons la qual els editors són els únics titulars dels continguts impresos i digitals de les seves publicacions, i on s'especifica que cap tercer pot aprofitar-se d'aquests continguts sense comptar amb el consentiment exprés dels seus legítims propietaris”, ha argumentat AEDE en un comunicat.

stats