NOUS PROGRAMES
Mèdia 08/09/2011

Llucià Ferrer farà doblet aquesta temporada a Onda Cero i TV3

Llucià Ferrer es dedicarà a aprendre nous oficis en un programa que aviat estrenarà TV3. Ho compatibilitzarà amb la presentació d' Els imperdibles , un nou espai diari sobre l'actualitat a Onda Cero.

Albert Castellví Roca
2 min
Llucià Ferrer ha estrenat aquesta setmana Els imperdibles a Onda Cero, i aviat tornarà a TV3, on serà L'aprenent .

Barcelona.Llucià Ferrer està a punt de tornar a TV3. Després de les experiències de Virus i Quin país! , el periodista ha rodat durant aquest estiu L'aprenent , un espai de tretze capítols en cadascun dels quals ha intentat aprendre un nou ofici.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

De moment no s'ha concretat la data prevista per a l'estrena del nou programa -que podria veure la llum a principis de l'any vinent- ni se'n coneixen gaires detalls. En qualsevol cas, Ferrer hi adoptarà un registre diferent del que ha mostrat fins ara en els espais de televisió i ràdio que ha presentat: l'humor no el posarà ell, sinó que derivarà directament del fet de veure'l en situacions poc habituals.

Retorn a la ràdio

El que segur que no li cal aprendre és la feina de conduir un programa de ràdio. Va fer-ho durant molts anys al matí de Ràdio Flaixbac i de RAC105, va passar per les tardes de Catalunya Ràdio i els últims dos estius s'ha fet càrrec del Via lliure de RAC1. Des d'aquesta setmana, però, ha recuperat la presència diària a les ones, amb l'espai Els imperdibles , que emet a Catalunya Onda Cero entre les 19.00 i les 20.00.

Els imperdibles són els cinc temes que s'han convertit en protagonistes del dia. "Com que a aquella hora tot el peix ja està venut -explica Ferrer- el que fem és tractar els temes a la nostra manera". Al final, però, l'equip del programa escull la seva pròpia notícia imperdible, que sol tenir ben poc a veure amb el que ha marcat l'actualitat: "Sota el nostre punt de vista friqui, la notícia és aquesta. És una notícia seriosa, real, però que ens ha cridat l'atenció i que, per a nosaltres, és la veritable notícia del dia", detalla el presentador de l'espai.

El programa també inclou una secció "de servei al poble": es diu Cercanías-Lejanías , i és una reflexió sobre "el que passa al tren cada dia" a partir de l'experiència personal del mateix Ferrer.

Els col·laboradors de sempre

Però un programa de Llucià Ferrer no seria el mateix sense "les seves cuques", i aquí tampoc no hi faltaran. "A part de l'amistat que ens uneix, tinc comprovat que haguem estat on haguem estat l'equip ha funcionat molt bé", assegura.

Així, a Els imperdibles hi tenen presència personatges com la iaia Antònia -convertida en la iaia indignada per comentar un dels temes del dia-, el senyor Mauri -acompanyat d'algun descobriment del Via lliure d'aquest estiu- o Los Martínez, que els dilluns tindran "un programa dins del programa" i que a més cada dia posaran el punt final a l'espai amb una cançó que resumeixi l'actualitat de la jornada.

Ferrer assegura que fer aquest programa li ve "molt de gust", i que li servirà per treure's "el mono de fer ràdio", alhora que li permetrà combinar-ho amb el nou projecte de TV3 i amb l'espai Quina penya! , que a principis de juny es va començar a emetre per Barça TV i del qual probablement es rodaran encara noves entregues.

stats