Twitter
Mèdia 04/02/2011

Lluís Llach, suplantat a Twitter

L'oficia del cantant ha fet suprimir @lluisllach, d'usuari que utilitzava el seu nom i que ja havia llançat uns quants tuits. El compte ha arribat a tenir més de mil seguidors

Redacció
2 min
Captura de pantalla del fals Twitter de Lluís Llach

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Després de la irrupció de Quim Monzó a Twitter –amb certificat d'autenticitat via el seu article a 'La Vanguardia'–, aquest divendres hi ha entrat Lluís Llach, però era un fals Lluís Llach. L'oficina del cantant ha anunciat que l'usuari @lluisllach que ha aparegut avui en aquesta xarxa social no és del cantant de Verges. Poc després d'aquest advertiment, el compte ha estat suprimit.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En detectar la "suplantació" arran de la notícia publicada a l'Ara.cat, Josep Maria Vileu, de l'equip del músic ha anunciat que emprendrien les accions necessàries perquè l'usuari que estava utilitzant la seva imatge ho aturés "immediatament". Fins aleshores, a primera hora de la tarda, hi havia més de 1.000 usuaris de la xarxa social que seguien el fals Llach, molts dels quals li havien donat la benvinguda i havien rebut un agraïment com a resposta.

El fals Llach havia obert foc a Twitter amb una piulada que deia: “Tot un nou món això del Twitter. Hem de ser-hi ara que s'hi fan revolucions”. També ha volgut parlar de la situació internacional amb “Egipte és un símptoma clar que els signes del temps estan canviant. Fora el dictador, es digui Mubàrak, es digui Mercat” i, també, “Al Senegal la vivor dels colors de les teles és un reflex del tarannà de la seva gent. Impregnats de Maremar lluiten per seguir caminant”. La frase “si tot va bé, anirem més lluny”, que es pot trobar a la web oficial del cantant, apareixia també al compte de Twitter falsejat, a l'espai reservat per a la biografia de l'usuari.

El to i la temàtica dels tuits i la referència al Senegal, on Llach és realment aquests dies, ha donat versemblança a l'enganyifa. L'únic compte de Twitter veritablement vinculat a Lluís Llach és el de la seva fundació, @f_lluisllach.

stats