CANVIS AL COMANDAMENT
Mèdia 22/04/2012

L'oferta televisiva sumarà dos nous canals

La Sexta 2 és a punt de deixar pas a Xplora, una nova cadena de TDT que basarà l'oferta en els documentals. A més, el 7 de maig començarà a emetre AXN White, un canal de ficció que emetrà per satèl·lit i per cable.

Albert Castellví Roca
3 min
La sèrie musical Smash, produïda per Steven Spielberg, formarà part de l'oferta d'AXN White.

BARCELONALa família de la televisió és a punt de guanyar dos nous membres. O, més aviat, els rebatejarà i els donarà una nova personalitat, molt més definida que l'actual i que els hauria de permetre gaudir d'un futur digne.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Dimarts La Sexta presenta Xplora, el nou canal de documentals que ha de substituir la segona cadena del grup, que malgrat els múltiples intents per dotar-se d'un perfil propi encara no ha trobat el seu espai, com sí que ha fet, en canvi, La Sexta 3. Consagrat al cinema des de fa més d'un any, aquest canal va triplicar immediatament la seva audiència, que s'ha estabilitzat entorn de l'1,5% de share .

Simultàniament, La Sexta 2 s'havia convertit en el canal dels docu realities i va farcir-se d'un bon grapat de programes de producció pròpia que no van rebre l'acceptació del públic. Al juliol, només quatre mesos després, es va optar per un canvi radical d'orientació i el canal es va omplir de telenovel·les durant les 24 hores, però l'afectació en l'audiència va ser mínima.

A principis de febrer el conseller delegat de La Sexta, José Miguel Contreras, ja va avançar a Twitter que s'estava treballant en un nou perfil per al canal, i el 12 de març va revelar que La Sexta 2 passaria a ser un canal de documentals. Finalment, però, el canvi anirà molt més enllà dels continguts i afectarà també la línia gràfica i la denominació de la cadena, que deixarà de compartir nom amb les seves dues germanes.

Xplora es presenta com un canal "per a gent curiosa" i inclourà documentals, docu realities i cinema documental, de totes les temàtiques possibles i a totes les hores del dia. Tindrà, doncs, molts punts de contacte amb Discovey Max, que es va posar en marxa al gener -amb un èxit notable, que li va permetre tancar el març amb un 1,2% de quota de pantalla- i que omple la seva graella amb sèries de no-ficció, generalment d'origen americà i amb certa tendència a l'espectacularitat.

Un nou canal de pagament

De moment no s'ha revelat quan començaran les emissions de Xplora, però sí que s'ha fet públic que el 7 de maig debutarà un altre canal nou. Es tracta d'AXN White, que es veurà a través de Canal+ i de les plataformes de televisió per cable i per IP, i que substituirà l'actual Sony TV. Igual que AXN, la seva cadena germana de la TDT, aquest nou canal basarà la seva oferta en el cinema i les sèries de ficció.

Entre les produccions que formaran part de la graella del canal hi haurà Smash , una sèrie musical produïda per Steven Spielberg sobre un grup d'actors que preparen un espectacle sobre la vida de Marilyn Monroe amb l'objectiu de representar-lo als escenaris de Broadway. La sèrie, emesa originàriament per la cadena NBC, va tenir un gran debut, amb més d'11 milions de seguidors, però ha anat perdent pistonada a mesura que avançava la trama.

Una altra de les estrenes sonades del nou canal serà GCB (Golfas, cursis y beatas) , una producció dels creadors de Sexo en Nueva York sobre una mare divorciada que torna amb els seus fills al poble de la seva infància, on es retroba amb les seves antigues amigues. Doctora en Alabama i la britànica Call the midwife també formaran part de l'oferta d'AXN White i en l'àmbit de la comèdia destaquen l'arribada de Community -a partir de la tercera temporada- i de Weeds , guanyadora d'un Globus d'Or.

A més, AXN White promet, cada nit, l'emissió d'una pel·lícula, entre les quals hi haurà Billy Elliot , Mickey ojos azules , El hombre que nunca estuvo allí , Mar adentro i Abre los ojos . En total, la cadena espera estrenar més d'un centenar de títols en un any.

stats