CANVIS A LES ONES
Mèdia 04/03/2011

Losantos negocia amb Vocento emetre de nou a Catalunya

El trencament de Federico Jiménez Losantos amb la Cope l'ha deixat emetent a molts llocs només per internet a través d'esRadio. Ara, un acord amb Vocento podria posar fi a aquesta situació.

àlex Gutiérrez M.
2 min
Jiménez Losantos, després d'una complexa operació empresarial, podria tornar a ser escoltat a Catalunya a través de les ones.

Barcelona.Federico Jiménez Losantos podria tornar a les ones hertzianes de Catalunya. Tot i que esRadio només es pot sintonitzar a hores d'ara per internet, l'emissora ha conversat amb Punto Radio, del grup Vocento, per tancar una col·laboració que li permeti utilitzar les seves freqüències. Les opcions són dues: la compra de Punto Radio o el lloguer de les freqüències. A Catalunya això implicaria assumir les cinc d'Onda Rambla -la ràdio creada per Luis del Olmo- que gestiona ja Vocento a Barcelona, Girona, l'Empordà, els Pirineus i la Catalunya Central.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Fonts coneixedores de l'operació han confirmat a l'ARA que, en cas d'acord entre Vocento i Losantos, les freqüències d'Onda Rambla hi quedarien incloses, ja que Del Olmo les va vendre a finals del 2009. Amb tot, a Losantos encara li quedaria un últim tràmit si finalment compra Punto Radio: passar l'aprovació del CAC preceptiva en cada compravenda. Seria un tràmit purament administratiu per evitar situacions de posició dominant, de manera que el Consell de l'Audiovisual tindria poques opcions de buscar les pessigolles al radiofonista, amb qui havia mantingut diversos contenciosos.

L'opció de Luis del Olmo

Un factor a tenir en compte és també el de les maniobres que pugui fer Luis del Olmo, en principi gens favorable a l' entente amb Losantos, amb qui ha mantingut notables diferències els últims anys. De fet, en un acte d'homenatge que li van fer a l'abril, Del Olmo va ser diàfan: "Somio llegir algun dia que es fusionen Punto Radio, la Cope i Onda Cero." No es tractava només d'un desig: la Cope i Punto Radio havien estat negociant un acord d'ocupació de freqüències similar al que ara vol tancar amb esRadio.

Tot plegat es va conèixer l'endemà que el Tribunal Suprem revoqués l'absolució a Jiménez Losantos en un cas d'atac a l'honor. Condemnat en primera instància a pagar 50.000 euros, el recurs posterior a l'Audiència Provincial li va dur l'absolució. La part denunciant va recórrer al Suprem, que ha tornat a declarar-lo culpable. Losantos havia qualificat el periodista de Canal Sur Tom Martín Benítez de "rata, amb perdó de les rates" i de "guàrdia pretoriana de [Manuel] Chaves", llavors president de la Junta d'Andalusia.

stats