Premsa
Mèdia 30/01/2014

Losantos considera que la destitució de Pedro J. Ramírez és "una de les notícies polítiques més importants d'aquest segle"

El periodista assegura que el rei, el govern i l'oposició han estat els "botxins" del director d''El Mundo'

Ara
2 min
Pedro J. Ramírez

Barcelona"Una de les notícies polítiques més importants d'aquest segle". Així qualifica Federico Jiménez Losantos la sortida de Pedro J. Ramírez de la direcció d''El Mundo' en un article publicat a la web que dirigeix, Libertad Digital. Per Losantos, Ramírez és "l'últim gran de la premsa de paper", i afegeix: "Hi ha un abans i un després de Pedro J. Més exactament, hi ha un abans. Ja veurem si hi ha un després".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Losantos, que recorda que va ser el director d''El Mundo' –aleshores, a 'Diario 16'– qui el va empènyer a dedicar-se al periodisme, defineix el rotatiu que Ramírez ha dirigit fins aquesta setmana com "l'últim, el més gran i el millor dels diaris de paper", i diu d'ell que és "opac, amic sense ostentacions i, com el Cary Granl de 'Luna nueva', egoista com només pot ser-ho un periodista". En la seva opinió, "la història política espanyola, en el que té de més lliure i millor, hauria estat impossible sense Pedro Jota".

Jiménez Losantos també identifica els que, segons ell, han estat els "botxins" que han fet caure Ramírez: "El rei, el govern [espanyol] i l'oposició". "A tots els ha molestat, fins i tot quan els elogiava. Tots se sentiran avui més alleujats. Però fins i tot els polítics que estan portant la nostra nació al podrimener trobaran a faltar la seva ració matinal de gripaus. Aquest és, en el fons, el millor elogi que es pot fer a un periodista", conclou Losantos.

Per la seva banda, el periodista Melchor Miralles, que després de treballar amb Ramírez a 'Diario 16' va col·laborar en la creació d''El Mundo' i en va ser director adjunt, assegura que Pedro J. és “el millor periodista” que ha conegut. “Les nostres diferències mai em van impedir reconèixer el seu talent, que no és altra cosa que una barreja de coneixement, fantasia i intel·ligència, amanides amb intuïció”, segueix Miralles en un article publicat al portal 'El subjetivo'.

En la seva opinió, la destitució de Ramírez és “una mala notícia per al periodisme i els periodistes” que “transcendeix” l'àmbit professional. Tot i admetre que desconeix els motius d'aquesta sortida, assegura que n'intueix alguns. “I un d'aquests és nefast per a la societat espanyola: les pressions del govern que presideix Mariano Rajoy perquè això passés”. “Quan el periodisme, un sacerdoci, s'exerceix com cal –reflexiona Miralles–, ha de ser un perill per a qualsevol govern i una garantia per als ciutadans. Quan un govern se surt amb la seva i es carrega un director, triomfen els poderosos que ens lliguen a la misèria i és derrotat el personal”. I conclou: “La notícia és dolenta per a nosaltres perquè és bona per al govern [espanyol] i per a aquells a qui serveix el govern. Una putada”.

stats