Televisió
Mèdia 26/07/2013

Lucía Etxebarria assegura que ha abandonat 'Campamento de verano' perquè l'assetjaven

L'escriptora explica que havia intentat marxar en quatre ocasions, i que finalment un metge va demanar que la deixessin sortir del programa

Ara
2 min

BarcelonaL'escriptora Lucía Etxebarria va abandonar aquest dijous, de forma voluntària, el 'reality show' de Telecinco 'Campamento de verano', tot just deu dies després d'haver-hi entrat, i tal com va fer en aquella ocasió, ha justificat a través del seu blog la decisió de sortir del programa. En un text extens, que comença citant Nietzsche i acaba amb una frase de Charlotte Brontë, Etxebarria assegura que va abandonar per motius de salut psicològica.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Vaig decidir marxar malgrat que, repeteixo, estava cobrant per setmana més del que em van pagar per un llibre de 400 pàgines, perquè la meva salut perillava. Podia haver guanyat el 'reality' (quan he sortit m'he adonat que jo apareixia sempre) i emportar-me una quantitat desmesurada de diners, però hauria emmalaltit greument, no en tinc cap dubte", explica l'autora de 'Liquidación por derribo'.

A continuació, fa una llista de "les manifestacions físiques que presenta una víctima d'assetjament", i assegura que això és el que li va passar a ella. "Vaig decidir marxar quatre vegades, i aquestes quatre vegades es va asseure amb mi la direcció i se'm va convèncer que em quedés. Com sabeu, existeix una clàusula de penalització, i si me n'anava em veia obligada a pagar-la. Amb aquest argument, se'm convencia que em quedés. El problema és que cada vegada que em quedava, l'assetjament s'intensificava, perquè les dues persones que van iniciar l'assetjament s'adonaven que jo devia ser molt important, perquè no em deixessin marxar, i llavors reiteraven els atacs per eliminar una possible guanyadora", assegura.

Finalment, diu, va arribar un moment en què "plorava a totes hores, tenia mal de cap, no podia respirar" i es "desmaiava", per la qual cosa "el mateix metge va suggerir" que havia de marxar. "Vaig emmalaltir tan ràpidament perquè estava aïllada i no tenia manera d'escapar. No hi havia un lloc on retirar-se a meditar", recorda.

Etxebarria, guanyadora del premi Planeta l'any 2004, assegura que va ser víctima d'aquest assetjament perquè era "diferent" de la resta de concursants, i en aquest sentit posa exemples del baix nivell cultural dels altres participants. "Jo passava moltes hores llegint", afegeix.

Malgrat tot, l'escriptora no deixa clar si finalment ha aconseguit el seu objectiu fonamental, que era, segons va dir en entrar, aconseguir els diners que necessitava per saldar un deute amb Hisenda. En un moment del text assegura: "Al campament se'ns pagava per setmana com a actors que érem", i insisteix que "en una setmana" li pagaven més del que va aconseguir amb el seu últim llibre. Tot i així, en un tuit enviat aquest divendres al matí, Etxebarria recorda que "només" s'ha estat una setmana al programa. "Per tant, no he aconseguit els diners", assegura.

stats