Mor Malén Aznárez, presidenta de Reporters Sense Fronteres Espanya

La periodista, de 74 anys, havia estat directora adjunta de RNE i cap de Societat d''El País'

La presidenta de Reporters Sense Fronteres Espanya, Malén Aznárez, ha mort aquest diumenge a la tarda a la Clínica La Concepción de Madrid, amb 74 anys, com a conseqüència d'un càncer que patia des de feia uns mesos, segons han confirmat a Efe fonts de l'entorn de la periodista. 

Nascuda a Santander el 1943, Aznárez era llicenciada en periodisme per l'Escola Oficial i va iniciar la seva carrera professional el 1971, com a reportera del diari 'Arriba'. Durant els anys 70 va col·laborar amb les revistes 'Posible' i 'Cuadernos para el diálogo', i el 1984 es va incorporar a Ràdio Nacional d'Espanya com a adjunta de direcció. Un any després es va convertir en la directora dels serveis informatius de l'emissora pública. 

El 1988 va fitxar pel diari 'El País', on va arribar a ser redactora en cap de la secció de Societat, defensora del lector i reportera del suplement 'El País Semanal'. Actualment seguia vinculada al rotatiu de Prisa, com a professora de l'Escola de Periodisme del diari. 

L'any 2011 havia estat escollida presidenta de Reporters Sense Fronteres Espanya, una organització de la qual era presidenta des de finals del 2008. Des d'aquest càrrec ha denunciat els atacs a la llibertat de premsa i la mort de periodistes en l'exercici de la seva professió en diversos llocs del món.