Mèdia 24/02/2012

El diari 'La Mañana' presenta concurs de creditors i anuncia l'acomiadament de 12 treballadors més

L'empresa demanarà a l'administrador concursal continuar amb l'activitat i ajornar el pagament dels deutes a 5 anys. Fa tres mesos ja van ser acomiadats deu empleats

Acn
2 min

LleidaEl diari 'La Mañana' ha presentat aquest divendres un concurs de creditors. L'advocat de l'empresa, Pau Simarro, ha arribat a les 12 del migdia als jutjats de Lleida carregat de papers. L'empresa, que vol continuar amb l'activitat, ha presentat un pla a l'administrador concursal que contempla l'acomiadament de 12 treballadors més, a banda dels deu que va fer fora a finals de 2011, i la petició d'ajornar a cinc anys el pagament dels deutes a creditors i a la Seguretat Social que ascendeixen a uns cinc milions d'euros. Simarro ha anunciat també la intenció de l'empresa de, en un termini màxim d'un mes, pagar als treballadors una tercera part dels 257.000 euros que els deu i presentar un pla de pagament de la resta.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Simarro ha explicat que el concurs de creditors s'ha presentat perquè aquest divendres s'acabava el termini per tancar un acord amb els creditors, un acord, però, que no descarta que arribi "en les pròximes setmanes o mesos". Simarro ha explicat que la principal causa de la situació actual de 'La Mañana', que el 24 d'octubre ja va presentar preconcurs de creditors, és "la baixada dràstica de la publicitat a causa de la situació econòmica". Els treballadors, en canvi recorden que l'endarreriment en el cobrament de les nòmines es pateix des del 2009.

Actualment, l'empresa deu als treballadors sis nòmines. El pla de viabilitat presentat aquest divendres als jutjats recull, però, que els propietaris pagaran una tercera part del que deuen als treballadors en un termini màxim d'un mes. Els deutes que 'La Mañana' té amb treballadors, creditors i seguretat social ascendeix als 5 milions d'euros, dels quals, 257.000 corresponen a nòmines, 900.000 al deute que tenen amb la seguretat social i la resta és l'import que deuen als bancs.

La intenció de l'empresa és continuar endavant i per això proposen la reducció d'un 30% de la plantilla, és a dir, de 22 treballadors. En aquest grup, segons Simarro, s'hi inclourien els 10 acomiadats ja fa tres mesos. La resta, segons l'advocat, serien majoritàriament treballadors que han demanat a l'empresa que se'ls rescindeixi el contracte. Una desena de treballadors del diari segueixen en vaga indefinida.

stats