Protestes ciutadanes
Mèdia 19/05/2011

"Primavera de la frustació a Espanya", a la portada de 'The Washington Post'

La premsa internacional està fent una àmplia cobertura de les manifestacions prolongades arreu de l'Estat espanyol. Les edicions digitals dels diaris publiquen articles, vídeos i imatges que demostren el creixent moviment social que s'ha generat els darrers quatre dies

Redacció
2 min
The Washington Post, 19 de maig

BarcelonaLa premsa internacional s'està fent un ampli ressò, especialment des d'ahir, de les manifestacions continuistes del moviment 15-M arreu de l'Estat espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els 'indignats' s'han colat en algunes edicions impreses i The Washington Post encapçala la portada d'avui amb el titular "Primavera de la frustació a Espanya" i l'acompanya amb una imatge de la Puerta del Sol plena a vessar de gent. Financial Times titula “Els joves espanyols protesten arreu del país” i afegeix que els manifestants fan protestes similars "a les de Portugal o el Pròxim Orient". La Repubblica diu La revolta dels joves indignats ocupa els carrers contra Zapatero” i mostra una imatge de les manifestacions. Le Figaro també dedica un destacat a la seva portada i diu “Espanya: vents de revolta contra l'austeritat” i afegeix que les manifestacions a la Puerta del Sol de Madrid s'inspiren en les mobilitzacions de la plaça Tahrir del Caire.

Les edicions digitals dels diaris i altres mitjans de comunicació hi dediquen articles, alguns d'ells publicats en blogs, i pengen imatges i vídeos que corren per la xarxa i demostren el creixent moviment social que s'ha generat els darrers quatre dies arreu de l'Estat espanyol.

Le Monde publicava ahir al migdia "Els joves espanyols surten al carrer per dir 'n'estem fins als nassos'" i mostrava imatges i vídeos de les manifestacions.

El frontal digital de The Washington Post presenta el destacat clicable Spanish revolution a la capçalera de la seva portada, que remet a un blog del diari on s'aglutinen diversos articles sobre les mobilitzacions. El diari també publica el reportatge “Milers de persones es manifesten a Espanya per protestar contra les mesures d'austeritat, els bancs i els polítics”.

The New York Times diu “Els manifestants es concentren a Madrid malgrat la prohibició” i The Huffington Post presenta un recull fotogràfic amb onze imatges de les manifestacions i titula les protestes contra l'atur a Espanya continuen just abans de les eleccions”.

La Repubblica diu “La protesta dels 'indignats' sacseja els partits espanyols” i Corriere della Sera publica l'article “'La primavera espanyola' al carrer amb l'eslògan 'Yes, we camp'”, i afegeix que joves, pensionistes, famílies senceres s'uneixen contra el sistema polític i financer, la crisi, els bancs i la corrupció.

Al-Jazira diu “Els manifestants anti-crisi espanyols desafien la prohibició i la CNN publica diversos reportatges, com ara “Les protestes econòmiques a Espanya continuen” i “Milers de persones protestes contra la crisi econòmic i l'elevat índex d'atur a Espanya”.

stats