Marató
Mèdia 15/12/2010

Montserrat Caballé, el Cirque du Soleil, Rosario i Pep Plaza, entre les estrelles de la Marató

Albert Om presentarà un programa de 15 hores que comptarà amb la col·laboració de moltes altres cares de dins i fora de TV3

Albert Castellví
3 min
Albert Om amb el Marc i la Lia, les dues titelles que l'ajudaran a presentar la Marató

BarcelonaFalten quatre dies per la Marató de TV3, que aquest any vol recollir fons per la investigació sobre les lesions medul·lars i cerebrals adquirides, i ja està tot pràcticament a punt, començant per l'escenari, el plató 1 de Televisió de Catalunya. És allà on aquest matí s'ha fet la presentació oficial del programa que de fet, i segons paraules de qui el presentarà, Albert Om, és molt més que això: "És un fenomen que va més enllà de les 15 hores de programa en directe", ja que s'escampa per arreu de Catalunya gràcies als centenars d'activitats que s'organitzen a l'entorn de la Marató a tot el país. En aquest sentit, la directora de TVC, Mònica Terribas, ha assegurat que des de la televisió "se senten impotents" perquè són "incapaços de reflectir tot el que passa al voltant de la Marató".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Pel que fa al programa pròpiament dit, el seu director, Xavi Abad, n'ha destacat els trets principals: inclourà 38 connexions amb l'exterior per cobrir part de les activitats que s'hi estiguin duent a terme, hi participaran 34 "cares conegudes" de TV3, s'hi faran 6 xous científics, hi passaran 22 convidats per parlar sobre el tema d'aquest any i hi haurà 24 actuacions. Entre aquestes destaquen les de Montserrat Caballé i Montserrat Martí, el Cirque du Soleil, La Pegatina, Els Amics de les Arts, Nina, el Mag Lari, Rosario, Reugenio, els Lax'n'Busto i els protagonistes de diverses de les obres que s'estan representant actualment als teatres del Paral·lel de Barcelona, que tancaran el programa ja de matinada amb un gran espectacle de fi de festa.

Altres personalitats conegudes, com l'actor Toni Albà o la cuinera Carme Ruscalleda, també apareixeran en algun moment del programa. A més, i com a novetat, aquest any la Marató comptarà amb la presència de quatre monologuistes (Pep Plaza, Mònica Pérez, Jordi Rios i Mireia Portas), que parlaran en clau d'humor sobre el programa i la solidaritat. Abad també ha revelat que és possible que dos jugadors del Barça hi tinguin algun paper, tot i que encara falta "el permís de Pep Guardiola". Abad ha reconegut que no serà fàcil, ja que dos dies més tard tenen partit, però que confien en la seva presència.

Segons el director del programa, al matí l'atenció estarà molt centrada en el centre comercial La Maquinista, on hi haurà els presentadors de Divendres, Xavi Coral i Espartac Peran, pendents de la flashmob que s'hi ha organitzat i que consistirà a ballar la coreografia que durant les últimes setmanes s'ha estat preparant des del magazín de tarda de TV3. Al mateix lloc hi haurà instal·lat també un estudi de Catalunya Ràdio, des d'on Tatiana Sisquella presentarà una versió radiofònica de la Marató que durant cinc hores (de 9:00 a 14:00) connectarà amb les activitats i parlarà sobre les lesions medul·lars i cerebrals adquirides.

A la tarda, diversos presentadors de la televisió catalana participaran en una edició especial de La partida de TV3, mentre que Lídia Heredia moderarà una tertúlia sobre les malalties protagonistes de la jornada.

Una de les novetats importants de la Marató d'aquest any és el canvi de número de telèfon. El tradicional 905 11 12 13 ha canviat –"per raons alienes al programa", segons Mònica Terribas"– pel 905 11 50 50. A més també es podrà col·laborar amb la Marató des del telèfon mòbil, i es podrà seguir el programa en directe a través de l'iPhone i l'Android.

Tot plegat, amb la col·laboració de 2.800 voluntaris que estaran pendents de les 1.036 línies de telèfon instal·lades a diverses seus a Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida, i amb un presentador al capdavant, Albert Om, que ha confessat que tots els seus antecessors li han assegurat que "presentar la Marató és el millor que els ha passat a la seva vida professional". Ell, a més, tindrà la companyia del Marc i la Lia, dues titelles que durant tot el dia li donaran un cop de mà i explicaran al públic tots els secretsa del programa.

stats