Marchena pregunta al Tribunal de Luxemburg si ha d'alliberar Junqueras de manera automàtica, i quatre notícies més del dia

Les cinc propostes de l'ARA per acabar la jornada ben informats 

Oriol Junqueras durant el torn d’última paraula en el judici al Procés / EFE

1.

Marchena pregunta al Tribunal de Luxemburg si ha d'alliberar Junqueras de manera automàtica. El Suprem eleva tres preguntes per saber si el líder d'ERC ja té immunitat com a eurodiputat.  El TJUE rebutja les mesures cautelars demanades per Puigdemont i Comín perquè se'ls reconegui ara com a eurodiputats. Luxemburg estudiarà el fons de la demanda, que segueix el seu curs. 

2.

ERC manté obert el debat sobre la investidura de Sánchez i descarta una consulta interna. Denuncien que les institucions europees "no mouen ni un dit" per "defensar els drets dels ciutadans". 

3.

La contaminació per partícules es dispara a tot Catalunya. El contaminant PM10 pot superar el valor límit diari per a la protecció de la salut, però el pic no comporta restriccions de trànsit.  En una setmana Catalunya ha patit 728 incendis. Buch avisa dels perills d'una nova onada de calor: "S'ha assecat el que ja estava molt sec". 

4.

Els manifestants entren a la seu del Parlament de Hong Kong. Els opositors a la polèmica llei d'extradició han trencat els vidres de l'edifici per accedir-hi. 

5.

La gimcana per arribar al centre de Barcelona sense la L1. TMB no ha habilitat un servei de bus especial per a tot el tram i força els usuaris a buscar alternatives.