Mas replica a Rajoy: "Seny no vol dir renúncia"

El president assegura durant l'acte de lliurament dels Premis Nacionals de comunicació que "estem en un moment en què explicar-se és fonamental"

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha lamentat aquest dijous que des de "les altes instàncies de l'Estat" es demani "seny" a Catalunya. "Té gràcia que se'ns demani seny: si alguna cosa és aquest país és el país del seny", ha dit Mas, i ha matisat: "Seny no vol dir renúncia. Seny és intentar fer les coses bé, d'una manera correcta, ordenada, per la via del diàleg i l'entesa, però no renunciar". "A vegades tinc dubtes de si convivim dins d'un estat que té tolerància", ha afegit. En la seva opinió, "la primera manera d'entendre's és ser tolerant, i per això cal fer un pas cap a l'altre", cosa que Catalunya "sempre ha fet". 

En la clausura de l'acte de lliurament dels Premis Nacionals de comunicació, Mas ha reclamat als mitjans de comunicació que contribueixin a explicar la situació actual del país. "Estem en un moment en què explicar-se és fonamental. Una altra cosa és si ens sabrem explicar bé", ha reflexionat. "M'agradaria que ens poguéssim explicar dient que tenim entesa i diàleg per poder fer les coses. Envejo aquelles situacions en què dos governs s'asseuen a una taula fent cas de les majories, negocien, es posen d'acord, es donen la mà, anuncien les coses conjuntament i donen confiança respecte a aquest tipus de processos", ha continuat Mas.

El president de la Generalitat ha comparat la situació que viu el país amb la del sector de la comunicació, ja que tant un com l'altre viuen un moment de "profunda transformació". "En poc temps –ha exposat, dirigint-se als representants del món de la comunicació presents a la sala– heu hagut de canviar molt, trencar molts clixés, moltes inèrcies". Segons ell, aquesta situació es pot "extrapolar" al conjunt del país. "Espero, desitjo i per suposat confio que aquests canvis els sabrem fer i els sabrem fer bé", ha sentenciat.  

Mas també ha destacat que "una de les qualitats que té aquest país és que té una comunicació serena i d'arrel democràtica", que "ha d'ajudar a fer un país més cohesionat, modern, democràtic i de més qualitat". 

Més continguts de