LA PREMSA DEL DIA
Mèdia 27/02/2011

Mas-Colell diu que el deute “frena una política ferma d'inversió”

En una entrevista a l''AVUI', el conseller d'Economia també afirma que "eliminar l'impost de successions implica perdre només 145 milions d'euros"

Sergi Sabaté
2 min
Portada avui 27 febrer

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, és entrevistat avui pels diaris AVUI i El Punt, que obren les seves edicions amb paraules del dirigent català. El primer d'aquests rotatius obre amb el titular: "Eliminar l'impost de successions implica perdre només 145 milions d'euros". En subtítol destaca que "el deute heretat ens frena una política ferma d'inversió". Aquesta darrera frase és la que utilitza El Punt en la seva obertura.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Mentrestant, El Periódico enfoca la seva primera pàgina a la setmana blanca amb la sentència "Setmana en blanc" en portada, destacant que "les famílies d'1,2 milions d'alumnes se les empesquen" en la pausa escolar del març. Per la seva banda, l'ARA tracta en portada el fet que la Fiscalia de Barcelona investiga 600 casos de nens en situació d'alt risc i detecta que la crisi fa augmentar els casos en què cal ingressar menors en centres d'acollida. El titular de portada afirma: "La crisi fa augmentar l'ingrés de menors en centres tutelats".

Per la seva banda, La Vanguardia diu que "Gadafi amenaça i el cercle es fa estret", en portada. Aquest rotatiu també destaca en portada un article del seu editor, Javier Godó, en què confirma que "La Vanguardia llançarà al mes de maig una edició en català".

Pel que fa als diaris editats a Madrid, la majoria centren el seu titular principal en la revolta a Líbia. És el cas d'El País, que titula que "Gaddafi arma els seus seguidors per defensar Trípoli a sang i foc", mentre El Mundo l'enfoca cap als revels, que "controlen ja la major part del petroli libi". L'ABC cita una declaració de l'oposició per titular que "A Gaddafi només li queda un 15 per cent del país".

Finalment, Público obre amb els casos de corrupció al Partit Popular assegurant que "el PP maniobra per tapar els seus escàndols" i que La Razón publica una enquesta que conclou que "los españoles [están] contra el frenazo", en què un 68,7 de la població opina que la mesura de limitar les autopistes i autovies a 110 km/h "només servirà per recaptar més en multes".

stats