RECULL DE PREMSA
Mèdia 16/04/2011

La reunió de Mas i els empresaris és l'única notícia que evita l'eclipsi del clàssic

La trobada del president és l'única notícia destacada a la premsa catalana, que ja mira al primer dels quatre partits entre el Barça i el Madrid. Els diaris centren l'atenció en el duel entre Mou i Pep

Redacció
2 min
La Vanguardia. 16/04

BarcelonaEl pòquer de clàssics que comença aquest vespre amb el partit de lliga al Bernabéu entre el Madrid i el Barça eclipsa la informació dels principals diaris catalans i deixa poc espai a les portades per parlar d'altres temes. Només la reunió entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i els 180 principals empresaris del país s'ha salvat de l'eclipsi informatiu del millor partit de futbol que es pot veure al planeta. Els dos entrenadors, Pep Guardiola i Jose Mourinho, són els grans protagonistes dels duels, si fem cas de les fotografies de portada.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La Vanguardia presenta un muntatge que acara Mou i Pep, mentre que El Periódico destaca dos retalls de les mirades dels tècnics. L'Avui, en canvi, opta per destacar les paraules de l'entrenador blaugrana, l'únic que surt a la portada, i El Punt fa tot just el contrari i només mostra l'entrenador dels blancs a la primera plana.

Pel que fa a la reunió de Mas amb l'elit empresarial, La Vanguardia i El Punt destaquen el fet que Mas demani als empresaris suport per a les demandes pel pacte fiscal. El Periódico, en canvi, analitza la demanda del president als líders empresarials per a “no dependre tant d'Espanya”. L'Avui identifica aquesta petició com una exigència de més “compromís nacional”. El diari Avui també presenta una entrevista amb Marina Geli, on l'exconsellera es mostra crítica amb les retallades en el departament de Salut.

La premsa de Madrid

A Madrid, la premsa tampoc ha superat l'apagada provocada pel clàssic del futbol. El País, La Razón, ABC i El Mundo centren el focus en l'entrenador local. Mourinho rep una crítica al diari de Pedro J. Ramírez, que critica el silenci del tècnic portuguès i el qualifica de “burla”. El Mundo també és l'únic que dóna veu a algun jugador blaugrana i treu una entrevista a Xavi a la portada.

Pel que fa als altres temes, El País porta a la primera pàgina les paraules de la presidenta de la Comunitat de Madrid, que ha demanat perdó per la corrupció. La Razón i ABC continua criticant l'alliberament de l'etarra Troitiño, que va sortir dijous de la presó després d'haver complert condemna. El Mundo reserva l'espai habitual per a la seva croada amb el cas Faisán mentre que La Razón centra l'atenció en el suport del PP català a la proposta de l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón per treure els sense sostre del carrer.

stats