Premsa
Mèdia 02/04/2011

El "sí" de Mas, a totes les portades

Els diaris destaquen el gest sense precents del president de la Generalitat. Abidal, a la primera pàgina dels diaris esportius

Redacció
3 min
Portada periódico 2 abril

BarcelonaEl "sí" del president de la Generalitat, Artur Mas, a la consulta sobre la independència ocupa bona part de les portades dels diaris catalans. El Periódico titula: "Mas vota sí" i explica que "El president recolza la independència en la consulta sobiranista no oficial del 10 d'abril". L'AvuiAvui també destaca el "sí" de Mas i explica que el president va emetre el seu vot a la seu d'Òmnium. En la portada també recullen que la vicepresidenta, Joana Ortega, i el conseller de cultura, Ferran Mascarell, ja han anunciat que votaran. "Mas decideix" és el titular d'El Punt que parla de "gest sense precedents" del president de la Generalitat i recorda que Aznar ha qualificat les consultes d'¡l·legals. L'ARA també recull el "sí" de Mas a la seva portada juntament amb una entrevista a la consellera d'Educació, Irene Rigau i l'anunci del conseller d'Economia de bons a particulars per valor de 2.700 milions. "Mas vota sí a la independència" és el titular del diari Público que explica que el president va votar "a títol personal" dijous passat, hores després d'haver-ho fet l'expresident Jordi Pujol. La Vanguardia és l'únic diari editat a Barcelona que no destaca de forma gran el vot de Mas en portada. "Hisenda insta a pujar els impostos a Catalunya" és el titular central que fa referència a la carta que el secretari d'Estat d'Hisenda ha enviat al conseller d'Economia Andreu Mas-Colell.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El Mundo qualifica la consulta de "parodia"

"Artur Mas legitima la parodia votant per la independència". Aquest és el titular del diari El Mundo que exlica que el president ha votat a títol personal. D'altra banda, el diari editat a Madrid diu que "7 jutges del Suprem diuen que Batasuna ha sotmès a ETA". El País dedica la portada a l'entrevista en exclusiva que li han fet a José Luis Rodríguez Zapatero. El president del Govern espanyol diu que "Hi ha qui es pensa que pot ser el millor davanter tota la vida. Dons no" en vistes al possible debat sobre la successió al PSOE que s'espera que es tracti avui al comité federal del partit. José Maria Aznar és el protagonista de la portada de La Razón que resum les impressions de l'expresident del govern espanyol: "La lluita del Govern contra ETA fa por" és el titular. Penélope Cruz, en gran, i José Luis Rodríguez Zapatero, en petit centren la portada de l'ABC. "Una espanyola amb estrella" és el titular que recull que Cruz es va convertir ahir en la primera actriu espanyola amb una estrella al Passeig de la Fama de Hollywood.

Abidal és el protagonista de la premsa esportiva catalana. "Ànim Barça" és el titular d'El Mundo Deportivo que recull la visita que va fer ahir el jugador francès als seus companys per animar-los de cara al partit d'avui contra el Vila-real. El diari també recull les declaracions de Guardiola a la televisió italiana Rai. "El meu temps amb el Barça s'està acabant", és el resum. L'Sport destaca: "Prometen un triomf a Abidal" i recorda "Sense Cristiano, Benzema ni Marcelo" ja que el Madrid juga avui amb baixes importants contra l'Sporting. "Centrats" és el titular d'El 9 que recorda que "El Barça torna a la Lliga contra un dels rivals més durs que li queden en l'esprint final que l'ha de conduir cap al títol".

El diaris madrilenys en canvi dediquen les seves portades a Ronaldo. "El triplet és possible" titula Marca que recull els records de Ronaldo que diu que la seva millor època va ser amb el Madrid. M'agradaria jugar en el Madrid de Mou és el titular de l'As.

stats