En breu
Mèdia 19/06/2012

Mascarell vol convertir els videojocs en uns estudis universitaris

1 min
Mascarell vol convertir els videojocs en uns estudis universitaris

El departament de Cultura treballa des de fa mesos amb una universitat pública amb l'objectiu de crear uns estudis superiors especialitzats en l'àmbit dels videojocs. El conseller Ferran Mascarell va avançar-ho ahir durant la presentació del Gamelab, la fira internacional del videojoc i l'oci interactiu que tindrà lloc a Barcelona entre el 27 de juny i l'1 de juliol. En opinió de Mascarell, el caràcter "transversal" i "universalitzador" dels videojocs els converteix en un "element estratègic" de la política cultural que el departament vol potenciar.Per la seva banda, el tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, va posar èmfasi en l'aspecte lingüístic d'aquests productes i va demanar als representants del sector que el "tinguin present".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La vuitena edició del Gamelab inclourà dues novetats destacades respecte a l'any passat que demostren la creixent importància no només de la fira sinó del conjunt del sector del videojoc al país: d'una banda el trasllat al recinte de la Fira de Barcelona, i de l'altra l'increment de la durada fins a cinc dies, en comptes dels tres de què constava fins ara. Durant aquest període, passaran per la fira algunes de les grans figures internacionals de l'àmbit dels videojocs, com Al Lowe, Carsten van Husen, Corrine Yu i Robert Bowling, que debatran sobre el present i el futur del sector.

S'espera que unes 20.000 persones visitin la fira, que acollirà 200 empreses i 3.000 professionals i en què es podran trobar les últimes novetats en matèria de videojocs i orientació per a futurs professionals.

stats