Mèdia 23/12/2011

Mediapro surt de la intervenció concursal

La productora assegura que estudia demandar a Prisa “pels danys i perjudicis ocasionats per l'entrada en concurs”

Ara
2 min

BarcelonaMediapro ha superat avui l'últim dels tràmits processals i ha sortit de la situació d'intervenció concursal en què es trobava des de juny de 2010, recuperant plenament la normalitat absoluta en la seva gestió diària. El Jutjat Mercantil número 7 de Barcelona ha comunicat avui el rebuig de totes les objeccions que Prisa havia plantejat al conveni de creditors de Mediapro. A la pràctica, això significa l'aixecament de totes les mesures d'intervenció i de control per part de l'administració concursal. El conveni aprovat preveu el pagament del total del passiu ordinari en un termini de 35 mesos. Les entitats financeres i la gran majoria dels creditors donen suport a aquest conveni, votat i acceptat el desembre del 2010 i només va comptar amb l'únic vot en contra i l'oposició reiterada de les empreses del Grup Prisa (Audiovisual Sport, Distribuïdora de Televisió Digital i Prisa TV).

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El concurs de creditors va ser sol·licitat de forma voluntària per Mediapro, el juny del 2010, davant la decisió de Sogecable, manifestada per escrit, de no complir les seves obligacions de pagament corresponents al contracte pels drets d'emissió del futbol. Segons sosté Mediapro en un comunicat, en cap moment ha perillat la seva viabilitat i activitat, que ha seguit desenvolupant-se amb total normalitat.

Mediapro estudia ara presentar una demanda contra Prisa pels danys i perjudicis ocasionats tant per l'entrada en concurs (motivada per l'incompliment de les seves obligacions contractuals) com per “totes les maniobres dilatòries que ha dut a terme durant tot el procés”. El punt culminant va ser la recusació per part de les empreses del Grup Prisa del magistrat del Jutjat Mercantil número 7 de Barcelona, encarregat del concurs. La recusació va ser rebutjada ràpida i rotundament per l'Audiència Provincial de Barcelona, la qual en el seu acte de rebuig de la recusació va acusar Prisa d'únicament "pretendre la dilació del procediment", afegint que la seva actuació constituïa "un clar abús de dret processal" . La recusació d'un jutge és un fet insòlit en els jutjats mercantils de Barcelona. L'Audiència Provincial ni tan sols va acceptar donar-li tràmit en una ràpida però molt motivada resolució presa en només quinze dies.

stats