Mediaset Italia aprova una fusió amb la filial espanyola

D'aquesta manera neix MediaForEurope, un gegant que competirà amb les grans plataformes

El grup italià Mediaset, propietat de la família Berlusconi, ha aprovat avui en una junta d'accionistes que ha tingut lloc a Milà la fusió amb la filial espanyola per crear un gran grup audiovisual amb seu als Països Baixos, MediaForEurope, que té la intenció de competir amb les grans plataformes digitals. 

Mediaset ha explicat que el nou grup audiovisual té com a objectiu "crear valor per a futurs reptes d'expansió internacional, com el necessari desenvolupament d'una plataforma al nivell de les operadores globals".  

Segons avança Efe, la fusió s'ha aprovat amb un 78% dels vots dels presents, que representen un 62,5% del capital, mentre que els vots en contra han sigut equivalents al 21% dels assistents i tots procedien del soci francès Vivendi, que ja ha anunciat que recorrerà l'operació. 

Prèviament a la votació d'avui, Mediaset havia decidit que Simon Fiduciaria, fideïcomissària de Vivendi, no pogués votar la fusió i, en conseqüència, s'ha denegat l'accés al seu delegat a la reunió. D'aquesta manera, Vivendi només ha pogut participar amb el 9,99% dels vots directes, motiu pel qual ha qualificat d''il·legal' la junta extraordinària d'accionistes. 

El soci francès té ara tres opcions: quedar-se a la companyia, on veurà reduïda la seva capacitat d'influència; optar per una sortida recollida en el fulletó d'integració, que obligaria Mediaset a pagar-li més de 900 milions d'euros, i vendre les seves accions al mercat. 

El grup Mediaset ha previst que els accionistes de la matriu italiana que no es vulguin sumar a l'operació de fusió rebin 2,770 euros per acció i 6,5444 euros en el cas de Mediaset España, amb la condició que l'efectiu que se'ls pagui no excedeixi els 180 milions d'euros. 

Un cop aprovada la fusió, Vivendi ha contraatacat comprant l'1% de Mediaset España. Després de l'aprovació a Itàlia, falta que la fusió es voti a Espanya, on haurà de ser aprovada per majoria simple i per a la qual no s'esperen complicacions, ja que el grup Mediaset controla el 51,6% del capital.