Mèdia 24/02/2012

Més de cent artistes donen obres a ACPV per pagar les multes

Salvador Almenar
1 min

VALÈNCIA.Més d'un centenar d'artistes han cedit una obra per ajudar Acció Cultural del País Valencià (ACPV) a pagar les multes per distribuir el senyal de TV3. El setge del govern de Francisco Camps sobre l'entitat va obligar a prendre la decisió de tancar els repetidors i així no augmentar l'import de les sancions. Amb les penalitzacions i els interessos de demora, el pagament que ha d'afrontar ACPV superarà els 900.000 euros. Un any després que es tallés el senyal de TV3 al País Valencià, ACPV arrossega el pagament de la meitat de les multes.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Després d'una primera campanya de donacions de particulars, ACPV pretén aconseguir més fons. Molts artistes han fet cas de la crida que al seu moment van fer Antoni Tàpies, Miquel Barceló i Andreu Alfaro i han cedit les seves obres i el benefici de la venda a l'entitat. Totes estan recollides a l'exposició Art en Acció, que es podrà visitar fins a l'1 d'abril a l'edifici Octubre. Els preus oscil·len entre els cent i els 100.000 euros.

L'actual deute, de prop de 450.000 euros, amenaça amb l'embargament dels béns de l'entitat, que inclou l'edifici Octubre Centre de Cultura Contemporània. Acció Cultural ha aconseguit que Hisenda aprovi un ajornament que venç el 2015.

stats