Televisió
Mèdia 13/09/2012

Més de 15.000 persones firmen perquè RTVE suspengui l'emissió de toros en horari infantil

L'impulsor, un barceloní, creu que les corrides violen la legislació europea i espanyola

Ara
1 min
Segons el Consell de l'Audiovisual de Catalunya, en les retransmissions hi ha "violència reiterada i explícita, legitimada per la locució i reforçada per la realització".

BarcelonaJuan Carlos Villar, veí de Barcelona, ha aconseguit, en 24 hores, 15.000 firmes perquè RTVE deixi d'emetre corrides de toros en horari infantil. A través de la plataforma activista Change.org, cada vegada que algú firma 'online' a favor de la petició, Leopoldo González-Echenique, el president de la corporació Radiotelevisió Espanyola, rep un correu electrònic. Alhora, també s'envia una còpia del missatge a la defensora de l'espectador de la corporació, Elena Sánchez Caballero.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'impulsor de la protesta ha remarcat que la directiva europea de Televisió sense Fronteres "impedeix taxativament que els continguts que afectin la infància siguin emesos entre les 6 del matí i les 10 de la nit". A més, Villar també ha argumentat que les corrides de toros en horari infantil incompleixen el Codi d'Autoregulació de TVE i la llei de comunicació audiovisual, així com els Drets de la Infància.

La iniciativa sorgeix perquè RTVE va tornar a emetre espectacles taurins dimecres passat, després de sis anys sense fer-ho. Durant la primera jornada, les corrides de toros van aconseguir una audiència de més d'un milió d'espectadors i un 12,7% de 'share' al conjunt de l'Estat.

stats