Mèdia 06/12/2011

La méteo de l'Ara.cat també la fas tu

Posem a la vostra disposició 'La méteo social', que us permet participar en l'elaboració de la informació del temps amb les vostres aportacions

Ara
1 min
Méteo social

BarcelonaL'Ara.cat obre un nou canal de participació i relació amb els usuaris en la informació meteorològica. Estrenem la 'Méteo social', que podeu trobar a www.ara.cat/meteo/social.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La idea és complementar la informació meteorològica que ja ofereix l'Ara.cat amb les dades que poden aportar els usuaris de la web sobre el terreny. Així es construeix un mapa col·laboratiu sobre la meteorologia dels Països Catalans que anirà evolucionant contínuament.

Com hi puc participar?

Es poden fer aportacions directament a través de l'Ara.cat. Per fer-ho, només cal ser usuari registrat de la web.

Una altra manera de participar en la 'Méteo social' és a través de Twitter, utilitzant el hashtag #arameteo per etiquetar els tuits que informin sobre el temps que fa al punt des d'on informa cada usuari. I si l'usuari està geolocalitzat, podrà veure la seva aportació pintada sobre un mapa.

Per transmetre les dades de manera abreujada, també es poden utilitzar altres hashtags que permetran afegir símbols a la informació: de pluja (#pluja), de sol (#sol), de neu (#neu)... Trobareu instruccions detallades als vídeos que ha enregistrat el meteoròleg Miquel Bernis. A més, tots els missatges poden anar acompanyats d'una foto o d'un vídeo.

Tots els detalls sobre aquesta nova eina a www.ara.cat/meteo/social.

stats