Mèdia 21/06/2012

Microsoft: "El Phone 8 serà la plataforma de telèfons més moderna que existeixi"

L'empresa informàtica ha donat a conèixer les característiques del nou software, que arribarà al mercat durant l'últim trimestre del 2012

Efe
1 min

Los AngelesMicrosoft va presentar aquest dimecres a San Francisco les característiques del Windows Phone 8, el nou sistema operatiu per a telèfons d'última generació. El programari, que arribarà al mercat durant l'últim trimestre de l'any, es llançarà a 180 països i disposarà de 50 idiomes diferents. Els dispositius que el portaran integrat seran de les empreses Nokia, Huawei, Samsung i HTC, i aniran equipats amb xips de Qualcomm, tal com va informar Terry Myerson, cap de la divisió de Windows Phone.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La presentació del nou sistema operatiu es va fer sota el nom de Windows Phone Summit i es va centrar en els aspectes tècnics del programari. El nou sistema té com a objectiu augmentar el rendiment, la capacitat i la compatibilitat amb la resta de dispositius de la tecnologia Microsoft. Joe Belfiore, executiu responsable del desenvolupament del Windows Phone, va explicar que, per als consumidors, implicarà més opcions de hardware, varietat de telèfons a escollir, més usos i diferència de preus.

El nou telèfon de Microsoft serà compatible amb les targetes MicroSD, funcionarà amb un processador de doble nucli i es podrà escollir entre tres resolucions d'alta definició de la seva pantalla tàctil. L'usuari, a més de poder distribuir com vulgui les icones, també en podrà personalitzar la mida. Windows Phone 8 portarà integrat el navegador Internet Explorer 10, el sistema de mapes desenvolupat per Nokia i un moneder virtual que permetrà comprar 'online' i obtenir informació de les targetes bancàries.

"Creiem que el Windows Phone 8 serà la plataforma de telèfons intel·ligents més moderna que existeixi", va declarar Myerson. Tot i així, les aplicacions disponibles per a aquest tipus de 'smartphones' són 100.000, xifra encara llunyana de les 500.000 de què disposa l'iPhone (Apple) o les 450.000 d'Android (Google).

stats