LES PATENTS DE PROGRAMARI
Mèdia 11/06/2011

Microsoft haurà de pagar 290 milions de multa

Auri Garcia Morera
1 min
Bill Gates, fundador de Microsoft, hi té un càrrec honorífic.

Barcelona.El Tribunal Suprem dels Estats Units ha condemnat la multinacional Microsoft a pagar 290 milions de dòlars de multa per violar una patent de programari d'una empresa canadenca. Aquest procés es va iniciar l'any 2007, amb l'acusació de l'empresa i4i que Microsoft havia violat la seva patent sobre l'edició d'XML, amb una eina del processador de textos Microsoft Word. Durant aquest temps, diversos tribunals ja havien dictat sentència contra Microsoft, que en el seu recurs al Suprem argumentava que la patent era seva i que, en qualsevol cas, ja havia eliminat l'eina en qüestió en les últimes versions de Microsoft Word que havia tret al mercat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'objectiu de fons de l'empresa nord-americana, però, era facilitar que en futures disputes per patents de programari els demandats ho tinguin més fàcil per demostrar que la patent és invàlida. Segons diuen Microsoft i altres empreses que li donen suport -com Apple o Google-, l'estàndard legal actual és massa exigent i fa que la balança s'inclini del cantó dels demandants.

La multa imposada a Microsoft en aquest cas és la més important de la història pel que fa a la violació de patents de programari. A Europa, les característiques dels programes informàtics no són susceptibles de ser patentades. Entre el 2002 i el 2005 es van fer diversos intents per canviar-ho al Parlament Europeu, però els va acabar rebutjant.

stats