Publicitat
Publicitat

MOBILE WORLD CONGRESS

Microsoft presenta a Barcelona un nou Windows adaptat a la mobilitat

El nou sistema operatiu funcionarà tant en PC tradicionals com en  tauletes tàctils i incorpora el concepte de 'cloud computing'

Microsoft ha presentat a Barcelona, en el marc del Mobile World Congress, el nou sistema operatiu Windows 8. "Hem reimaginat les maneres en què la gent pot interactuar amb el seu PC", ha dit el president de la divisió de Windows de la companyia, Steven Sinofsky, en un acte a l'Hotel Miramar. De fet, s'ha comparat el pas del Windows 7 al 8 amb el gran salt que va haver-hi fa anys entre la versió 3.11 i la 95 del sistema. Windows 8 neix adaptat als ordinadors portàtils, a les tauletes tàctils i a dispositius que siguin una combinació d'aquestes tecnologies. Es pot manejar amb els dits o amb el ratolí i incorpora amb força el concepte del núvol, amb dades a la xarxa accessibles des de diversos dispositius.

L'aspecte de la pantalla inicial del dispositiu és de diverses aplicacions mostrades en forma de mosaic a la pantalla. Les 'apps' són un dels plats forts del nou sistema operatiu, que amb el llançament d'aquest dimecres estrena la 'Windows Store', un espai on els usuaris podran descarregar-se nous programes, alguns de gratuïts i d'altres de pagament, tot i que, en aquesta versió de prova, de moment tots els continguts estaran en obert.

La versió prèvia al llançament comercial de Windows 8, que està previst que es faci abans que s'acabi l'any, s'ha presentat aquest dimecres a Barcelona i es pot descarregar gratuïtament a 'http://preview.windows.com'. Windows 8 Consumer Preview està adreçada al públic general, després que l'any passat Microsoft va posar a disposició dels desenvolupadors la Windows 8 Developer Preview.

Adaptat al 'cloud computing'

El nou Windows 8 permetrà compartir configuracions de les aplicacions entre dispositius. És a dir, si es té una tauleta tàctil i un PC de sobretaula amb aquest sistema operatiu, tots dos dispositius podran sincronitzar les preferències de l'usuari. Així mateix, es potencia el sistema de disc dur virtual de Microsoft, l'Sky Drive, per penjar documents a internet en comptes de fer-ho al disc dur i, d'aquesta manera, poder-hi accedir des de diversos llocs.

En català setmanes després del llançament comercial

La versió presentada aquest dimecres parla anglès, francès, alemany i japonès. No obstant això, segons han explicat fonts de Microsoft, la versió en català arribarà just després del llançament de la versió comercial del producte, abans que s'acabi l'any. Microsoft ha reinventat el seu suport multilingüe, fent-lo més flexible, i amb noves llengües, entre les quals sorprèn una novetat: la incorporació del valencià al sistema operatiu com a llengua diferent al català, ja disponible en les versions anteriors del sistema operatiu de Microsoft.

Més continguts de