Televisió
Mèdia 25/07/2012

Els actors de 'Modern family' denuncien la productora per aconseguir un augment de sou

Argumenten que els contractes vigents incompleixen la llei de Califòrnia

Ara
1 min
Els actors de 'Modern family'

BarcelonaEls actors de 'Modern family' han denunciat la productora de la sèrie, 20th Century Fox, en considerar que els seus contractes no s'ajusten a la legalitat californiana, segons ha publicat el portal The Hollywood Reporter. Segons aquest mitjà, aquesta batalla judicial és una estratègia encaminada a renegociar a l'alça els salaris de l'equip en un moment en què la 'sitcom' s'ha convertit en una de les produccions més eixitoses de la televisió nord-americana.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons la documentació presentada, els actors volen que s'anul·lin els seus contractes actuals perquè violen la regulació estatal que prohibeix els contractes d'obra i servei amb una duració superior als set anys. Tot i que de moment només s'han rodat tres temporades, els actors tenen contracte signat fins a la setena. Habitualment, però, és després de la tercera temporada quan se solen produir les renegociacions de les condicions contractuals.

La demanda l'han presentat Sofía Vergara, Ty Burrell, Julie Bowen, Jesse Tyler Ferguson i Eric Stonestreet, mentre que Ed O'Neill, que en un primer moment no s'hi va afegir perquè el seu salari és superior al de la resta de companys, s'hi ha acabat sumant per solidaritat amb l'equip d'actors. Segons The Hollywood Reporter, cadascun dels demandants –tret d'O'Neill– ha rebut una oferta per augmentar el sou dels 65.000 dòlars per capítol actuals als 150.000 per a la quarta temporada, que serien 200.000 a la cinquena i 225.000 a la sisena i 325.000 a la setena. Si ha hagués encara més etapes, el sou proposat ara per la Fox seria de 750.000 dòlars per capítol.

Aquest dimarts estava previst fer el primer assaig de cara a la quarta temporada, però el conflicte salarial entre els actors i la productora ha obligat a ajornar-lo.

stats