Montoro: “Si els informatius de TVE no li agraden, canviï de canal”

El ministre defensa els "magnífics professionals" de la televisió pública estatal

El ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, ha defensat avui al Congrés els “magnífics professionals de la informació” que treballen a RTVE en un “àmbit de llibertat” i, davant les crítiques de la diputada de Podem Noelia Vera a la gestió de la corporació estatal, ha afegit: “Potser no li agrada un informatiu, però pot canviar de cadena”.

És el mateix argument que el ministre havia utilitzat ahir per respondre al senador socialista Óscar López: “A vostè no li agraden [els informatius de TVE]? Jo crec en la llibertat de premsa i en la llibertat d’expressió a Espanya. Canviï de canal, n’hi ha molts!”, va dir llavors Montoro, que va recordar que els informatius del canal públic són líders d’audiència a Espanya.

Davant la petició de Vera que el govern espanyol impulsi alguna mesura per “desbloquejar” la reforma de RTVE, Montoro ha assenyalat que l’executiu no pot intervenir en aquest procés, que depèn dels partits. Totes les forces polítiques tret del PP han acordat un mecanisme per triar el president de la corporació per concurs públic, però els populars, gràcies a la seva majoria a la mesa del Senat, estan endarrerint la seva posada en pràctica.