Mèdia 23/07/2012

Mor José Luis Uribarri, veterà comentarista d’Eurovisió

Ha mort aquest dilluns d'una hemorràgia cerebral

Ara
1 min

BarcelonaJosé Luis Uribarri, el veterà comentarista i presentador espanyol del Festival d'Eurovisió, ha mort aquest dilluns als 75 anys d'una hemorràgia cerebral.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Uribarri es trobava en estat crític des de dimecres passat, quan va patir un ictus i va ser ingressat a l'hospital universitari Montepríncipe de Madrid. La seva filla, Susana Uribarri, era a Miami i en assabentar-se de la notícia va agafar un avió cap a la capital espanyola el mateix dia.

Fins aquest mateix mes de juliol, el presentador havia estat al capdavant del programa 'Nuestro Cine', del canal catòlic 13TV, on treballava des del novembre del 2010. A principis d'any s'havia agafat "un descans", però hi havia tornat a l'abril i de fet l'última edició de l'espai, gravada el 12 de juliol, es va emetre divendres, amb Uribarri ja en estat crític a l'hospital.

Uribarri, de 75 anys, va ser la veu del Festival d'Eurovisió en divuit ocasions entre els anys 1969 i 2010. A més, va presentar i participar en programes de TVE com 'Aplauso', 'Operación Eurovisión', 'Desafío Bajo Cero', 'Salvemos Eurovisión' i 'Eurovisión 2009: El retorno'.

Va fer també algunes incursions en el món del cinema, amb petits papers en pel·lícules com 'Històries de la televisió' (1965), de José Luis Sánz de Heredia, on s'interpretava a ell mateix; 'A 45 revoluciones por minuto', de Pedro Lazaga, (1969) o 'El Astronauta', de Javier Aguirre (1970).

L'any 1962 li van concedir un premi Antena de Oro i, quatre anys després, un Ondas al millor locutor.

stats