PIONERA
Mèdia 12/04/2012

Mor Marisa Medina, la musa de la televisió en blanc i negre

Un dels rostres més populars de la televisió als 60 i 70, Marisa Medina, va morir ahir als 69 anys víctima d'un càncer de colon i fetge. Presentadora de TVE, va ser també actriu a l'època del destape.

Natalia Araguás
2 min
Mor Marisa Medina, la musa  de la televisió en blanc i negre

BARCELONA.Un càncer de colon i fetge ha acabat amb la vida de la presentadora i actriu Marisa Medina (Madrid, 1942) després d'una llarga lluita contra la malaltia. "La número u de Televisió Espanyola", segons va definir-la ahir el presentador José Luis Uribarri, va entrar a formar part de la plantilla de locutors de RTVE el 1964. "Medina és una relíquia d'unes figures que avui les generacions més joves no saben ni que existeixen, els locutors de continuïtat", explica el periodista Ramon Colom, un històric de RTVE que actualment presideix la productora Sagrera TV. Igual que Laura Valenzuela i Rosa María Mateo, que també van desenvolupar el rol d'entrar en escena en cas d'interrupció de les retransmissions per problemes tècnics, Medina va fer carrera a RTVE i durant les dècades dels 60 i 70 va ser un dels rostres més populars de la cadena, on va presentar nombrosos festivals de la cançó. Ja l'agost del 2010 Medina va explicar en una entrevista a Sálvame Deluxe (Telecinco) que els metges li donaven una esperança de vida d'un o dos anys a causa del càncer.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Medina tenia tres filles fruit del seu matrimoni amb el compositor Alfonso Santisteban, de qui va divorciar-se el 1994. En plena època del destape , va protagonitzar una comentada portada a Interviú . També va fer el salt al cinema el 1971, amb La casa de los Martínez , a la qual van seguir altres títols com Si fulano fuese mengano , En un mundo nuevo i Los caballeros del botón de ancla . Dins del món de la cançó va atrevir-se també a gravar diversos discos, tot i que sense gaire èxit. Després de cinc anys d'absència, el gener del 1990 va tornar a TVE per col·laborar a Buenos días . L'any següent va conduir a la televisió pública el programa setmanal Llave en mano , dedicat a l'habitatge.

Medina va reconèixer que havia tingut problemes amb la droga i el joc: calculava que havia perdut uns 150 milions de pessetes. "He sigut ludòpata. Vaig jugar-me molts diners, no sabia viure sense estar jugant", va confessar a Telecinco. Un cop recuperada d'aquestes addiccions, va deixar-ne constància al llibre Canalla de mis noches (2003) i al poemari La droga solitaria (2008). L'abril del 2009 Maria Medina va sotmetre's a una operació de càncer de colon que, malauradament, no va ser suficient per aturar la malaltia.

stats