Mor el periodista Carlos Pérez de Rozas

Va ser un dels membres fundadors d''El Periódico'

El fotògraf i periodista Carlos Pérez de Rozas, nascut a Barcelona el 1948, ha mort d'un infart aquesta matinada a Madrid, segons ha informat el seu germà Emilio Pérez de Rozas. Tercera generació de la reconeguda saga de fotògrafs i periodistes, Pérez de Rozas, expert en el disseny de mitjans, va formar part de l'equip fundador d''El Periódico' l'any 1978. 

Pérez de Rozas va començar la seva carrera professional el 1970 a la revista 'Destino' i entre el 1975 i el 1986 va liderar l'àrea de disseny del 'Diari de Barcelona. A més de participar en el naixement d''El Periódico', Pérez de Rozas també va estar en els inicis de l'edició catalana d''El País' i l'any 1989 va redissenyar 'La Vanguardia', on va ser director d'art i director adjunt fins al 2008. 

Actualment, el periodista col·laborava a 'Mundo deportivo' i al programa d'Esport3 i Catalunya Ràdio 'El club de la mitjanit'. A banda de la seva tasca periodística, Pérez de Rozas es va dedicar a la docència impartint classes a la Universitat Pompeu Fabra, a la Universitat Ramon Llull i a la Universitat Internacional de Catalunya. 

El 2015, l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona va homenatjar la família Pérez de Rozas a través de l'exposició "Pérez de Rozas. Crònica de Barcelona, 1931-1954", que comptava amb 123 imatges, entre originals i reproduccions digitals, i que mostrava la Barcelona de la República, la Guerra Civil i la Postguerra.

Després de fer-se pública la noticia de la seva mort, la xarxa s'ha omplert de missatges de record i condol en els quals es destaca la vitalitat i l'entusiasme de Pérez de Rozas.