Mor el periodista alacantí Enrique Cerdán Tato

Tenia 83 anys, havia mantingut una gran lluita antifranquista i va militar al Partit Comunista del País Valencià

El periodista, escriptor i polític Enrique Cerdán Tato ha mort a Alacant als 83 anys, han informat fonts de l'entorn familiar a EFE. Nascut a Alacant el 1930, Cerdán Tato va mantenir una intensa activitat antifranquista, que el va portar a militar al Partit Comunista d'Espanya (PCE) i, a partir del 1976, al Partit Comunista del País Valencià (PCPV). Va ser també membre de la Junta Democràtica i de la Taula de Forces Polítiques i Sindicals del País Valencià i va participar en la fundació de la Unió de Periodistes del País Valencià.

Com a periodista ha treballat a 'Información de Alicante', 'Sábado gráfico', 'Primera página', 'La verdad', 'Cambio 16', 'Mundo Obrero', 'Diario de Valencia', 'La Vanguardia', 'Valencia Semanal', 'Triunfo', 'Interviú' i 'El País', entre d'altres mitjans. A la dècada dels vuitanta, va ser també responsable del gabinet de premsa de l'Ajuntament d'Alacant. A més de cronista de la ciutat d'Alacant i professor honorari de la Universitat d'Alacant, Cerdán va col·laborar també en publicacions culturals com 'La Estafeta Literària', 'Papers de Son Armadans' i 'Ínsula'.

Com a escriptor compromès amb la política i la seva ciutat, destaquen obres com 'La lucha por la democracia en Alicante' (1978), 'Ovidi Monllor' (1980) o 'El paseante i otras apariciones' (1984). De la seva obra literària es poden destacar també relats com 'Un lugar más lejano' (1957), 'La primera piedra' (1966), 'El lugar más lejano' (1970) i 'Los ahorcados del cuadro minvante' (1982). Entre les distincions rebudes destaquen el Premi de la Crítica de la Comunitat Valenciana (1985), el de Lletres Valencianes (1991), el Llibertat d'Expressió de la Unió de Periodistes Valencians (2003) i el Maisonave de la Universitat d'Alacant (2010).

Més continguts de