Mor als 82 anys el periodista Joaquim Gomis, especialitzat en informació sobre religió

Era un dels principals cronistes catalans de l'actualitat religiosa

El periodista Joaquim Gomis, cofundador de les revistes obre religió 'Foc Nou' i 'El Ciervo', ha mort aquest dissabte al matí als 82 anys a casa seva, a Sant Just Desvern, segons el portal Catalunya Religió, que el defineix com "el millor observador i analista de l'actualitat religiosa que ha tingut Catalunya en els darrers anys". 

Nascut a Barcelona, va estudiar teleolgia a Salamanca i a Roma, on va ser durant la celebració del concili Vaticà II. Durant els anys 60 va ser gerent del Centre de Pastoral Litúrgica, a través del qual va fundar la publicació 'Missa dominical', que va dirigir durant 20 anys i que és utilitzada per nombroses parròquies, ja que recull orientacions per a les homilies de cada diumenge. Durant aquella època va començar a col·laborar també amb 'El Ciervo', que havia fundat juntament amb els seus germans Joan i Llorenç, i la seva cunyada Roser Bofill. 

Gomis, sacerdot secularitzat durant els anys 90, s'ha mantingut actiu com a periodista fins al final de la seva vida, com a editor de 'Foc Nou' i com a col·laborador d''El Ciervo'. També es va encarregar de la informació religiosa del diari 'Avui'. Segons Catalunya Religió, el seu estil era "planer, gens eclesiàstic, crític i respectuós", i sempre amb "un punt d’ironia".

A banda de la seva tasca com a periodista, Gomis també és autor de diversos llibres, com ara 'Carta a set joves' (1964), 'La espiritualidad cristiana' (1967) o 'Sobre Deú, Crist i altres coses' (1973). 

Més continguts de