Mor el periodista, escriptor i cantant Moncho Alpuente

Col·laborador de la SER, 'El País' i 'Público', tenia 65 anys i ha patit un infart

El periodista i escriptor Moncho Alpuente ha mort a primera hora d'aquest dissabte, amb 65 anys, a les Illes Canàries, com a conseqüència d'un infart, segons ha avançat la Cadena SER, amb la qual havia col·laborat en la desconnexió madrilenya del programa 'La ventana'. Nascut a Madrid el 23 de maig del 1949, Alpuente era un home polifacètic que va començar la seva carrera en el món de la música, va col·laborar en diversos programes de ràdio i televisió, i va escriure llibres i articles de premsa a diaris com 'El País' o 'Público'.

Ramón Mas Alpuente va estudiar periodisme a Madrid, però des dels 16 anys treballava a la revista 'Sp', primer com a encarregat de l'arxiu i després a la secció de música. El 1968 va fundar, amb un grup d'amics, el grup musical Las Madres del Cordero, que cantava cançons satíriques, i dos anys més tard va crear l'espectacle 'Castañuelas 70', que va causar una gran polèmica a la societat de l'època. El 1971 va ser un dels fundadors de Popular FM, i també va col·laborar a Ràdio Nacional.

Més endavant va participar en els programes de Televisió Espanyola 'Mundo-pop' i 'Pop-grama', i el 1983 va estrenar el programa 'Madrid me mata' a Radio El País. Els santorals i efemèrides que apareixien al programa serien recopilats posteriorment en clau d'humor a 'El libro de los santos imaginarios y hechos apócrifos'.

El 1986 va estrenar la comèdia teatral 'La reina del Nilo', una paròdia sobre la literatura i el cinema d'aventures escrita en vers. També va col·laborar amb Miguel Ríos al programa de TVE 'Qué noche la de aquel año', i amb el setmanari d''El País', on es va fer càrrec de les seccions 'El País Imaginario' i 'El Chafardero Indomable'.

L'octubre del 1987 va estrenar a Radiocadena Española el programa 'Buenos días, Babilonia', i un any més tard va ser un dels membres constituents de Bases a Referendum, un col·lectiu integrat per artistes i intel·lectuals contraris al conveni de defensa que havien signat Espanya i els Estats Units.

El 1988 va dirigir un capítol de la sèrie de TVE 'Delirios de amor' i va publicar el llibre 'Sólo para fumadores', que inclou alguns relats inèdits i altres de publicats anteriorment. Com a lletrista, el 1989 va col·laborar en diversos discos amb Joaquín Sabina, Ricardo Solfa i Luis Eduardo Aute, entre altres.

Durant els últims anys havia col·laborat al programa 'La ventana' de la cadena SER i actualment escrivia al diari 'Público', on va publicar l'últim article aquest divendres.

Més continguts de