Mèdia 10/08/2012

Mor el protagonista de 'Curro Jiménez'

à.g.
1 min

BARCELONAL'actor Sancho Gracia va morir la nit de dimecres a dijous, als 75 anys, com a conseqüència de les complicacions del càncer de pulmó que patia. L'intèrpret va ser molt prolífic tant al cinema com al teatre i la televisió però va ser el seu paper com a Curro Jiménez, en la sèrie del mateix nom, el que el va convertir en una de les icones mediàtiques per a tota una generació. O per a més d'una, tenint en compte que aquesta ficció sobre bandolers està sent reposada aquests dies per La 2.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Nascut a Madrid l'any 1936, tenia l'Uruguai com a segona pàtria, fins al punt de ser-ne, des del 1991, agregat cultural honorari. Va ser en aquell país, també, on es va formar com a actor de la mà de Margarida Xirgu.

Entre les seves pel·lícules més recordades hi ha Montoyas y Tarantos (Vicente Escrivà, 1989) i El crimen del padre Amaro (Carlos Carrera, 2002), dues pel·lícules que van competir per endur-se l'Oscar a millor pel·lícula de parla no anglesa. La seva participació en 800 balas , d'Álex de la Iglesia, l'any 2002, li va valer una nominació als Goya.

En televisió, va ser també personatge principal a les populars sèries Los camioneros i La máscara negra . També va interpretar l'assassí el Jarabo en un dels episodis de la recordada La huella del crimen .

stats