ELS CONTES MÉS ESPORTIUS
Mèdia 20/04/2011

Mourinho és Pinotxo en el nou llibre de 'Crackòvia'

Un llibre de contes en què els grans protagonistes són els personatges de Crackòvia . Es diu Amb conte! i és la proposta dels creadors del programa d'humor de TV3 per a aquest Sant Jordi.

àlex Gutiérrez
2 min
La llegenda de Sant Puyi i el drac , amb Puyol, i El messsifet , amb Messi, són dos dels contes del llibre de Crackòvia .

BARCELONA.L'univers dels contes infantils està poblat de fades, dracs, princeses i herois. Excepte al llibre Amb conte! , al qual l'equip de Crackòvia ha afegit la seva particular troupe de davanters presumits, entrenadors morruts i expresidents pintorescos. El resultat és una revisió dels contes clàssics universals en què els protagonistes són els principals personatges del programa de sàtira esportiva dels dilluns a TV3.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Així, Mourinhotxo agafa la base de Pinotxo i explica les desventures d'un entrenador al qual el nas li creix al mateix ritme a què profereix mentides durant les rodes de premsa. Dani i el Llop narra les penes del president d'un cert club que se sent víctima de l'apartheid i que decideix anunciar que plega (però no plega). I que dimiteix (però no dimiteix). Altres històries són El flautista florentí (però no precisament perquè fos de Florència), El Messifet (a l'entorn d'un petit jugador del Barça) o La llegenda de Sant Puyi i el drac , en la qual Sant Jordi cedeix pas a un heroi amb unes semblances sospitoses amb el capità blaugrana.

El llibre barreja els textos dels contes amb il·lustracions (d'Alba Olmo) i fotografies dels actors del programa -Queco Novell, Carlos Latre, Toni Albà, Agnès Busquets, Oriol Cruz i Fermí Fernández, entre altres- caracteritzats en la seva nova faceta de protagonistes de conte. Amb conte! està coordinat pel guionista i director del programa, Pau Escribano, i inclou textos seus i de Quim Morales, Albert Martorell, Manel Lucas i Jordi Esteller.

A banda de les històries llargues, el llibre es complementa amb Molt aviat a la llibreria , una selecció de relats, tot just apuntats, en què en un sol paràgraf s'ofereix la sinopsi de la història (i que permet albirar una segona part d'aquest Amb conte! ). En aquest apartat hi ha microhistòries com Villar Babá i els quaranta lladres o La ventafocs perica .

Aquesta és la setena incursió editorial de la productora Minoria Absoluta, responsable dels programes Crackòvia i Polònia . Anteriorment, havia editat els llibres Polònia, tenim un problema , Minoria absoluta al país del tripartit , El llibre mediàtic de Polònia , Cabòries!!! La volta al Polònia en 80 gags , Crackòvia , El Crackòvia de les 6 copes i Visc a Polònia . També es va editar, el mes de febrer passat, un àlbum de cromos de Crackòvia , que es va distribuir amb el diari ARA.

stats