COMUNICACIÓ
Mèdia 20/07/2011

'El Mundo' demana a Rajoy que aturi els peus a Camps si vol continuar en el càrrec

El diari recorda que el president valencià es convertiria en “delinqüent i mentider” si paga la multa per la trama dels vestits i exigeix al líder del PP que trenqui el seu silenci “cada dia més incomprensible”

Redacció
2 min

BarcelonaEn un editorial molt dur titulat “Molt honorable delinqüent i mentider?”, el diari El Mundo demana al líder del PP, Mariano Rajoy, que no toleri l'estratègia del president valencià, Francisco Camps, respecte al procés judicial pel cas dels vestits a què haurà d'enfrontar-se en les pròximes setmanes. Segons la informació del diari, Camps vol pagar la multa però continuar en el càrrec, una “situació inèdita en la democràcia” ja que, a més de reconèixer el delicte de suborn es convertiria en un mentider confés per haver assegurat en públic que ell havia pagat els vestits. El diari denuncia que la direcció del partit a Madrid ha de trencar el seu silenci “cada dia més incomprensible” si Rajoy vol ser “una alternativa de govern seriosa, coherent i respectable”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons El Mundo, Gènova comparteix amb la direcció del PP a València “un únic objectiu: evitar la foto de Camps al banc dels acusats”. Per això dóna suport a l'estratègia i “busca arguments per exculpar-lo tot i que ell mateix s'inculpi”. “Hi ha qui opina que sol·licitar una sentència de conformitat no equival a assumir el delicte”, denuncia el diari madrileny, que recorda que, si paga la multa, “Camps passaria a tenir antecedents penals”. Aquesta situació, pel diari, és “incompatible amb ostentar una alta representació institucional” ja que “no tindria sentit un molt honorable delinqüent i mentider”.

L'estratègia, en marxa

L'estratègia de Camps per pagar la multa i evitar passar pels jutjats té un condicionant i és el fet que la resta d'acusats del cas també han de seguir el mateix full de ruta. De moment, aquest matí, l'exvicepresident Víctor Campos i l'excap de gabinet de la Conselleria de Turisme, Rafael Betoret, ja han acceptat l'acusació, un clar símptoma de les intencions que podria tenir el president valencià per fer el mateix. Encara caldria que l'antiga mà dreta de Camps al govern valencià, Ricardo Costa, acceptés també les acusacions.

stats