Mèdia 20/05/2011

'El Mundo' diu al seu editorial que ha arribat l'hora "de passar factura al PSOE"

El diari conservador anima a votar el PP perquè és "la gran alternativa al PSOE" i conclou que els socialistes "s'han guanyat a pols el dur càstig que poden tenir a les urnes". "Només un resultat advers obligaria Zapatero a convocar eleccions anticipades", adverteix

Redacció
1 min

BarcelonaEl Mundo pren partit. Al seu editorial, el rotatiu assegura que els comicis de diumenge "transcendeixen l'àmbit autonòmic i municipal", ja que, per primer cop des del 2008, els ciutadans podran votar en unes eleccions d'àmbit estatal. Tot i així, apunta que el diari, a diferència d'altres ocasions, no ha fet recomanacions de vot per a les comunitats autònomes i els ajuntaments. "Això no significa que no ens sembli que existeixen moltes més raons per votar Esperanza Aguirre, José Ramon Bauzá o Ramón Luís Valcárcel que fer-ho per Francisco Camps. O que tots els presidents i alcaldes del PSOE mereixin personalment la mateixa sort", matisa l'editorial, i afegeix que "aquestes eleccions són, per davant de tot, una oportunitat per votar contra el PSOE de Zapatero i Rubalcaba". "Només un resultat advers obligaria Zapatero a dissoldre les cambres i i convocar unes eleccions anticipades", remarca.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Altres partits "vàlids"

L'editorial, però, no se centra exclusivament a demanar el vot per al PP, sinó que considera que altres formacions polítiques poden resultar igualment vàlides per "passar la factura" al PSOE, com ara UPyD, Álvarez-Cascos a Astúries o UPN a Navarra. La qüestió principal és, segons el text, "desallotjar el PSOE del poder i castigar-lo per la seva manera pèssima de governar". Malgrat tot –i a banda de criticar el partit conservador per la "laxitud amb la corrupció"– apunta que el PP és "la gran alternativa" al PSOE.

El PSOE, a qui també critica pels seus pactes amb ERC i PNV, "s'ha guanyat a pols el dur càstig que pot tenir a les urnes", conclou.

stats