Comunicació
Mèdia 29/12/2010

'El Mundo' diu que proetarres i independentistes donen suport a Mas en el seu primer acte oficial

La portada d'avui del diari 'El Mundo' ha sacsejat les tertúlies radiofòniques en considerar que proetarres emparen Mas en el seu primer acte oficial. El motiu: unes pancartes en el partit de les seleccions catalanes d'ahir

Redacció
1 min
Imatge de portada El Mundo

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El Mundo obre portada avui amb una foto de les grades de l'Estadi de Montjuïc en què es veu Artur Mas i, a una distància considerable, uns nois que sostenen estelades, ikurriñes i pancartes que demanen l'apropament dels presos d'ETA al País Basc. És un pla forçat –en el qual Mas amb prou feines es distingeix, i ha calgut encerclar-lo–, extret del Catalunya-Hondures d'ahir, en què hi havia vora de 30.000 espectadors congregats. A partir d'aquesta composició, és el titular –“Independentistes i proetarres acompanyen Mas en el seu primer acte oficial”– allò que ha disparat les crítiques al rotatiu durant les tertúlies d'avui. Un dels més contundents ha estat Salvador Cardús. En tertúlia a Catalunya Ràdio, ha declarat: “ pancarta no és proetarra, sinó que demana el reagrupament dels presoners, tal com diu la legislació espanyola”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A RAC 1, Manuel Cuyàs també carregava contra aquesta portada: “A part de ser agafada pels pèls, indica la temperatura política espanyola: és igual que sigui el tripartit, en Mas o el que sigui. Les autonomies fan nosa, hi ha la intenció d'un replegament, i començaran per la més atacable, que és la catalana. Si volien trobar banderes independentistes, a la plaça Sant Jaume quan va sortir al balcó n'haurien pogut fotografiar centenars”.

Ja en pàgines interiors, la notícia aprofundeix en aquesta tesi del suport proetarra i hi barreja també l'acte celebrat per Òmnium en favor de l'escola en català a l'inici del Catalunya-Hondures i s'assenyala que la presidenta de l'entitat, Muriel Casals, va situar-se just al darrere de Mas. També s'aprofita per deixar caure que “cap dels jugadors va reparar gaire en la pancarta que clamava contra les tres sentències del Tribunal Suprem”.

stats