Mèdia 28/06/2012

Murdoch divideix el seu imperi en dues companyies diferenciades, de premsa i entreteniment

Rupert Murdoc assegura que partirà News Corp en dotze mesos i que les companyies resultants cotitzaran per separat

Efe
2 min

Nova YorkEl gegant de la comunicació News Corporation ha confirmat aquest dijous la seva divisió en dues companyies diferenciades i la segregació del seu negoci de premsa escrita i d'entreteniment, després de l'escàndol de les escoltes telefòniques. El magnat australià Rupert Murdoch ha assenyalat, en un comunicat de premsa, que espera tenir acabada la transició en dotze mesos i que el resultat seran dos companyies diferents que cotitzin per separat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Queda molta feina per fer, però el consell d'administració creu, i jo també, que aquesta nova estructura corporativa farà créixer el negoci de News Corporation i que, donada una de les companyies i de les divisions, reconeguin el seu ple potencial", ha indicat Murdoch en el comunicat.

Durant anys, Murdoch es va oposar a la idea de la divisió del seu grup, però va començar a considerar-la arran de l'escàndol de les escoltes telefòniques al Regne Unit. "Cadascuna de les empreses es beneficiarà per separat d'aquesta estratègia reforçada i de l'augment de la flexibilitat operacional pel que fa a la seva cartera de béns, marques i franquícies", ha assenyalat l'empresa.

El consell d'administració de News Corp, que es va reunir dimecres a Nova York i va comptar amb la presència del seu president i conseller delegat, Rupert Murdoch, va autoritzar l'operació. La transacció donarà lloc a la creació d'una empresa editorial, que englobarà als diaris de News Corporation i els negocis d'informació que tenen als Estats Units, Regne Unit i Austràlia, així com a les principals editores de llibres, la seva firma de serveis integrats de màrqueting i altres actius a Austràlia.

D'altra banda es crearà una companyia global de mitjans de comunicació que agruparà a les seves xarxes de televisió i cable a tot el món, així com els estudis de producció de pel · lícules o televisió, cadenes de televisió i el negoci de televisió de pagament a Europa i Índia, diu el comunicat.

Murdoch ha subratllat en el comunicat d'avui que "l'herència de 60 anys de News Corporation desenvolupant una sèrie de marques globals ha resultat en una cartera d'actius diversificada i àmplia". Ha afegit també que la nova estructura corporativa simplificarà les seves operacions i millorarà les seves prioritats estratègiques. "Estic compromès al 100% amb el futur dels dos negocis, i si el consell aprova en última instància la seva separació, seré el president de les dues firmes", ha avançat Murdoch.

stats