Mèdia 26/06/2012

Murdoch vol dividir el seu imperi en dues parts

Segons alguns mitjans, News Corporation posaria per una banda les activitats de televisió i cinema i, per una altra, les de premsa

Ara
1 min
Rebekah Brooks i el seu marit Charlie Brooks / EFE

BarcelonaEl grup mediàtic News Corporation, del magnat Rupert Murdoch, que recentment ha estat sacsejat per l'escàndol de les escoltes il·legals d'alguns dels seus mitjans britànics, ha anunciat aquest dimarts en un breu comunicat que contempla dividir-se en dues empreses separades.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons explica 'The Guardian', el grup confirma les informacions de la premsa nord-americana, que afirmen que News Corp separaria d'una banda les seves activitats de televisió i cinema (com la cadena Fox o la 'major' 20th Century Fox), les més rendibles, i d'altra banda, les seves activitats de premsa.

Aquesta segona 'branca' agruparia, fonamentalment, el 'Wall Street Journal', 'The Times', 'The New York Post' i l'editorial HarperCollins.

El director d'operacions de News Corp, Chase Carey, ja havia contemplat a principis d'any la possibilitat d'una escissió del grup.

D'aquesta manera, a banda de girar full a l'escàndol de les escoltes al Regne Unit, el grup també podria millorar el seu valor de cara els accionistes.

L'activitat de cinema i televisió va generar 23.500 milions de dòlars en volum de negoci per a l'exercici que es va tancar el juny de 2011. L'activitat de premsa va generar 8.800 milions.

stats