Murdoch ofereix 13.400 milions per comprar el canal britànic Sky

La direcció de la plataforma de televisió veu amb bons ulls l'operació

El grup nord-americà 21st Century Fox, propietat de Rupert Murdoch, ha ofert 11.250 milions de lliures (és a dir, uns 13.400 milions d’euros) per comprar el 61% de la plataforma de televisió britànica Sky que encara no controla. La proposta ha sigut ben rebuda per la direcció de la cadena, que en un comunicat recomana als accionistes que acceptin l’acord.

L’any 2010 el grup de Murdoch -propietari ja del 39% de Sky- havia intentat adquirir la resta de la plataforma, però l’operació va quedar truncada arran de l ’escàndol de les escoltes telefòniques per part del diari News of the World, propietat també del magnat australià, que va esclatar l’any següent.

En aquell moment, la possibilitat que Sky passés a mans de Murdoch va ser mal vista al Regne Unit, ja que hauria donat a l’empresari, que també posseeix els diaris The Times i The Sun, un control excessiu sobre els mitjans de comunicació del país. Ara l’oposició vol que l’operació se sotmeti a la consideració de l’autoritat de la competència, però el fet que Murdoch hagi dividit el seu imperi en dues empreses, 21st Centruy Fox i News Corp., podria simplificar la compravenda.