AMPLIACIÓ DE L'OFERTA TELEVISIVA
Mèdia 29/03/2011

Neix Starmax HD, la televisió per satèl·lit de prepagament

L'oferta de televisió de pagament a l'Estat creixerà avui amb l'inici de les emissions de la plataforma per satèl·lit Starmax HD, que funcionarà a través d'un sistema de prepagament i a preus "assequibles".

Albert Castellví Roca
2 min
Neix Starmax HD, la televisió per satèl·lit de prepagament

Barcelona."Un nou concepte de televisió". Així és com es presenta Starmax HD, la nova plataforma de televisió per satèl·lit que avui comença a emetre a l'Estat i que presenta dues novetats: els continguts s'oferiran en la modalitat de prepagament i els preus seran, segons fonts de l'empresa, "els més assequibles del mercat". La xifra exacta no es coneixerà fins avui mateix -aquest matí es fa la presentació oficial de la plataforma- però fonts del sector apunten que estarà per sota dels 15 euros al mes. La diferència amb altres operadores és que el pagament no s'estructurarà a partir d'una quota mensual, sinó amb la compra o recàrrega d'una targeta amb validesa per a un període de temps determinat -dos mesos o un any, segons algunes fonts- i "sense contractes de permanència". A això caldria afegir-hi el cost del descodificador -uns 80 euros- i, en cas necessari, el de l'antena, que caldrà orientar cap al satèl·lit Hispasat 1E.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'oferta de la plataforma inclourà "una àmplia varietat de canals" amb continguts "per a tota la família". Més enllà de les cadenes en obert de la TDT i d'alguns canals gratuïts per satèl·lit, que també s'han incorporat al paquet, la compra d'una targeta de Starmax HD donarà dret a sintonitzar una dotzena de canals, quatre dels quals arribaran per primera vegada a l'Estat. Malgrat el que es podria deduir del nom de la plataforma, però, només tres dels dotze canals del paquet emeten en alta definició.

Tot i així, l'operador explica que el descodificador permet millorar la qualitat de les imatges en definició estàndard per a les pantalles d'HD, a través del procés d' upscaling . L'aparell inclou, a més, una entrada USB que es pot utilitzar per enregistrar els programes en una unitat externa; la funció PVR, que permet pausar i rebobinar els canals mentre s'estan veient, i connexió a internet. Per la seva banda, la targeta es podrà fer servir en més d'un descodificador, de manera que una sola subscripció serà suficient per accedir a Starmax HD des del domicili habitual i d'una segona residència.

Starmax HD, filial de la companyia britànica Starmax UK, arriba a l'Estat de la mà del polonès Maciej Stojka, considerat en dues ocasions un dels millors directius del mercat de la televisió de pagament; Alejandro Baquero, exdirector financer de la productora nord-americana NBC Universal, i Alfonso Noaim, exresponsable de màrqueting de Panasonic i Samsung.

stats