Mèdia 12/06/2012

Neix un canal de televisió cristià que vol competir amb Al-Jazira

Al Mayadín emetrà butlletins informatius i espais dedicats a la comunitat cristiana des de Beirut, al Liban

Efe
1 min

BeirutAl Mayadín és el nou canal àrab de notícies per satèl·lit que ha començat a emetre aquest dilluns des de Beirut, al Líban. L'emissora neix amb el propòsit de competir amb Al-Jazira, de Qatar, i Al Arabiya, dels Emirats Àrabs, les dues cadenes en àrab de major audiència a tot el món. L'emissora neix sota el lema 'La realitat, tal qual' i la seva programació es compon sobretot de butlletins informatius, que s'emetran cada vint minuts, i dos informatius d'una hora de duració al migdia i a la nit. Els dos presentadors principals són Gasan ben Yedo i Sami Kleib, extreballadors d' Al-Jazira. La cadena també comptarà amb programes de debat, culturals i tertúlies, i difondrà un espai dedicat a la comunitat cristiana de l'Orient Mitjà anomenat 'Campanars'.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Tal i com diu a la seva pàgina web, el mitjà té com a objectiu crear "ponts de diàleg i coneixement aprofitant les últimes tecnologies" i allunyar-se del sectarisme. El canal destaca que apareix "en un moment polític crític a la història" i defensa "la resistència a l'ocupació, la cultura de la tolerància, el diàleg de les civilitzacions i refusa l'extremisme". Així mateix, remarca que "l'assumpte palestí està al cor de tots els temes d'importància".

Al Mayadín pretany a la Federació de Mitjans de Comunicació Islàmics, que depèn de l'Iran, i que està formada per una trentena de televisions per satèl·lit, entre les quals hi ha la islamista Al Aqsa, del grup palestí Hamas, i les iranianes Press TV i Al Alam.

stats