Mèdia 19/12/2019

Netflix aposta per ‘The witcher’ com a successora de ‘Joc de trons’

L’adaptació de la popular saga de videojocs ha estat renovada abans del seu debut

Víctor Garrido
2 min
Henry Cavill, protagonista de 'The witcher'

BarcelonaLa fantasia es cola al catàleg de Netflix amb The witcher, una adaptació de la saga de l'escriptor polonès Andrzej Sapkowski –que també s'ha traslladat al món dels videojocs– que estarà disponible a la plataforma a partir d'aquest divendres. No és el primer cop que el servei de vídeo en streaming busca ampliar els seus continguts a través de la indústria dels videojocs, ja ho va fer amb la sèrie d’animació Castlevania, la qual va recollir molt bones crítiques entre els fans del caçavampirs Trevor Belmont. L’anunci de Netflix de la renovació de The witcher per a una segona temporada abans de la seva estrena deixa clar que és una de les apostes fermes de la companyia per a finals d'any.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

The witcher no segueix l’estructura clàssica de les històries d’encanteris i espases. La faula creada per Andrzej Sapkowski està orientada a un públic adult similar al de Joc de trons i la seva adaptació televisiva vol ser una recreació fidel de l’univers ombrívol que l'autor polonès descriu als seus llibres. Les novel·les en què es basa la sèrie giren al voltant del bruixot Geralt de Rivia (Henry Cavill), també conegut com el Llop Blanc, un caçador de monstres modificat genèticament que viatja per un continent poblat per elfs, nans i altres criatures pròpies de la mitologia eslava, però també pels éssers més perillosos de tots, els humans. Durant la seva travessa coneixerà la princesa Cirilla de Cintra (Freya Allan) i la poderosa bruixa Yennefer de Vengerberg (Jodhi May), dos dels personatges clau que l’acompanyaran en un món corromput per la política i les guerres.

Les adaptacions de la saga

Geralt de Rivia va néixer a les pàgines de la revista polonesa Fantastyka l’any 1986 com a part d’un concurs de relats. Andrzej Sapkowski volia crear un personatge que sortís dels tòpics imposats per personatges estil Conan, el Bàrbar. És per això que va decidir crear un antiheroi com el Geralt, un bruixot interessat, sarcàstic i cínic. D'ençà que va presentar el personatge a la revista polonesa, Sapkowski ha escrit 10 llibres inspirats en l’univers The witcher, tots publicats entre el 1990 i el 2013.

La primera adaptació de la saga va arribar l'any 2001 amb un doble format –pel·lícula i sèrie–. La pel·lícula, titulada com la versió televisiva, The hexer, era essencialment un resum de dues hores dels episodis de la sèrie i va rebre crítiques negatives tant dels fans com del mateix Sapkowski.

La indústria del videojoc també ha tret rèdit de la franquícia. L’any 1996 l’estudi polonès Metropolis va fer un primer intent fallit d’adaptar les aventures del bruixot. Nou anys més tard, el 2007, la companyia CD Projekt RED va llançar el que seria la versió oficial de l'adaptació en videojoc per a PC i OS X. Des de llavors han sortit videojocs per a mòbil (Android i iPhone) i per a diferents videoconsoles (Switch, PS4, Xbox One i Xbox 360) entre els quals destaquen The witcher 2: assassins of kings i The witcher 3: wild hunt, dos capítols de la saga que han venut milions de còpies a tot el món.

stats